Frame-Gen voor iedereen en elke DX12/DX11-game met een fps-boost tot 97%

Frame-Gen voor iedereen en elke DX12/DX11-game met een fps-boost tot 97%

AMD's Liquid Motion Frame-technologie is dat wel nu beschikbaar in de officiële driverversie en biedt een enorme boost in een breed scala aan games die Frame-gen gebruiken.

AMD Fluid Motion Frames-technologie is eindelijk uit de technische preview en wordt nu geleverd met officiële stuurprogramma's om duizenden games te verbeteren met framegeneratie

De AMD Fluid Motion Frames-technologie werd voor het eerst gelanceerd in september en maakt gebruik van framegeneratie om de FPS in games met een enkele tik te verbeteren. In tegenstelling tot FSR 3, waarvoor samenwerking met game-ontwikkelaars vereist is, kan AFMF eenvoudig framegeneratietechnologie integreren door deze via de bestuurderszijde te injecteren. Hoewel FSR 3 qua kwaliteit nog steeds beter is, kun je met Fluid Motion Frames genieten van verbeterde FPS in een breed scala aan games die afhankelijk zijn van de DX12- en DX11-API's.

Sinds de lancering bevindt de technologie zich in een technische preview en is off-brand beschikbaar voor de hoofddriver, maar dat verandert vandaag omdat AMD nu zijn eerste officiële driver met Fluid Motion Frames (AFMF)-ondersteuning heeft uitgebracht. De nieuwste driver heet “Adrenalin Edition 24.1.1” en wordt geleverd met FPS-boosttechnologie.

Hoewel de driver alle drie de RDNA-generaties GPU's (7000, 6000 en 5000-series) ondersteunt, ondersteunt AFMF-technologie alleen Radeon RX 7000 (RDNA 3), Radeon 700M (RDNA 3) en Radeon RX 6000 (RDNA 2) GPU's. De toevoeging van Radeon 700M iGPU's is volkomen logisch gezien het brede scala aan mobiele apparaten gebaseerd op AMD's nieuwste Ryzen 7040/8040 APU's, en deze zouden zeker kunnen profiteren van Fluid Motion Frames-technologie, waardoor de mogelijkheden van hun geïntegreerde GPU worden verbeterd.

READ  Het gerucht gaat dat Nintendo Direct volgende week komt

Daarnaast brengt de driver ook video-opschaling met Fluid Motion-frames en veel fixes. De video-opschalingstechnologie wordt ondersteund in VLC en YouTube en concurreert met NVIDIA's Ultra HD-video, die de afgelopen maanden ook uitgebreide upgrades heeft gekregen. Dit zijn de nieuwe functies waarmee de nieuwste Adrenalin Driver wordt geleverd:

 • Nieuwe spelondersteuning
  • Als een draak: oneindige rijkdom
  • Tekken 8
 • Ondersteuning voor nieuwe producten
 • AMD Fluid Motion-frames (AFMF) – Je kunt de FPS met maximaal 97% verhogen voor een soepelere game-ervaring door er framegeneratietechnologie aan toe te voegen elk DirectX 11 en 12 spel.
 • AFMF verbetert de prestaties door framegeneratietechnologie toe te voegen aan AMD Radeon 700M-, RX 6000- en RX 7000-serie GPU's voor laptop- en desktopplatforms.
  • Gemiddelde prestatieverbetering tot 97% bij geselecteerde 1080p-titels bij gebruik van AMD Fluid Motion Frames (AFMF) en opgeschaald met FidelityFX Supersolution 2 (FSR 2) in kwaliteitsmodus, met behulp van AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1 op een GPU Radeon RX 7600XT grafische kaart, vergeleken met AFMF en FSR 2-opschaling uitgeschakeld. RS-630
  • Tot 103% gemiddelde prestatieverbetering bij geselecteerde 1440p-titels bij gebruik van AMD Fluid Motion Frames (AFMF) en opschaling met FidelityFX Supersolution 2 (FSR 2) in kwaliteitsmodus, met behulp van AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1 op een GPU Radeon RX 7600XT graphics, vergeleken met AFMF en FSR 2-opschaling uitgeschakeld. RS-631
  • AFMF behoudt de beeldkwaliteit door de dynamische frameconstructie tijdens snelle visuele bewegingen uit te schakelen.
 • AMD video-opschaling – Geavanceerd video-algoritme om de beeldkwaliteit van het afspelen van video te verbeteren voor desktop-GPU's uit de AMD Radeon RX 7000-serie.
  • AMD Video Upscaling kan worden ingeschakeld onder het tabblad Grafisch om te genieten van verbeterde helderheid voor DirectX 11-applicaties zoals Google Chrome, Microsoft Edge en Media Player, met ondersteuning voor resoluties tot 4K.
  • Voor verdere instructies over het inschakelen van de upgrade, zorg ervoor dat uw AMD-softwareversie up-to-date is en lees meer hier!
 • Aanvullende videoverbeteringen
  • Tekstdetectie met behulp van Content Adaptive Machine Learning (CAML) is bijgewerkt om games tot 4K te ondersteunen voor meer duidelijkheid.
  • Ondersteuning voor verschillende codecs binnen AMD-software, waaronder AVC-, HEVC- en AV1-codecs, is verder verbeterd om de videocoderingskwaliteit te verbeteren.
  • AMD blijft samenwerken met partners om videoverbeteringen in applicaties van derden te implementeren; Meer updates volgen in aankomende stuurprogramma's.
 • Tabblad AMD Smart Technology – Toegang tot de indrukwekkende reeks functies van A+A vanaf één handige locatie om uw AMD-aangedreven systeem een ​​boost te geven.
 • AMD-assistent – Automatisch AMD-softwarefuncties in- of uitschakelen op basis van verschillende situaties om de prestaties of levensduur van de batterij te verbeteren.
 • Ondersteuning voor extra besturingssysteemfuncties
  • Ondersteuning voor hardwareversnelde GPU-planning is uitgebreid naar GPU's uit de Radeon RX 7600-serie op Windows 11 versie 22H2 en hoger. Klik hier voor meer informatie.
READ  Random: "Natuurlijk weet je wat een hart is!": Nintendo lacht om de gebreken van Skyward Sword

Deel dit verhaal

Facebook

Twitteren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *