Game moet ambtenaren en bestuurders leren over integriteit | 1Limburg

Het spel ‘Zuiver Koffie’ moet bestuurders en ambtenaren meer leren over integriteit. Het spel is gemaakt door een Maastrichts bedrijf en is maandag gelanceerd.

Op initiatief van gouverneur Theo Bovens kregen alle commissarissen en ministers van de Koning Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ferd Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) tijdens een digitale bijeenkomst een demonstratie van de ‘serious game’ te zien.

Gemeente Oranjelanden
In het spel Pure koffie de spelers worden geconfronteerd met morele dilemma’s en moeilijke keuzes die uiteindelijk het gevoel van integriteit en het bewustzijn van gedragscodes moeten versterken. Spelers staan ​​in de schoenen van een directeur of ambtenaar van de fictieve gemeente Oranjelanden. De game bestaat uit drie minigames en vijf afzonderlijke themascenario’s: gedrag in de privésfeer, belangenverstrengeling, ongepast gedrag, gebruik van bedrijfsmiddelen en omgaan met informatie.

Begroting
Het initiatief komt van de Werkgroep Integriteit Limburg, waarin gemeenten, Waterschap en Provincie Limburg samenwerken om integriteit te bevorderen. De werkgroep won vier jaar geleden de Ien Dales Integrity Award. Het gewonnen bedrag wordt besteed aan de app. Ook de provincie, het waterschap en de Regionale Informatie- en Expertisecentra Limburg (RIEC) dragen bij. Wat het spel kost, is niet bekendgemaakt.

De app is vanaf 1 december voor iedereen gratis te downloaden en is geschikt voor zowel Android- als Apple-gebruikers.

READ  [column] Waarom zouden zoveel platforms voor privé-inhoud volledig mislukken?
More from Madison Garrett

De Microsoft OneDrive-app krijgt een nieuw startscherm en meer

Nieuwe update klaar voor Microsoft OneDrive-app. Microsoft File Manager krijgt een nieuw...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *