Gameconsole of pc? Er is niet één antwoord

De mensheid maakt al duizenden jaren ruzie over wat ooit een kip of een ei was. De gamegemeenschap staat voor een complexere vraag: wat is beter, een console of een computer? Telia pakt dit dilemma aan. Game-expert Silvinas Bocas.

Afbeeldingen van Pixabay Associatieve

“Zowel gameconsoles als gaming-pc’s hebben hun eigen voor- en nadelen. Bovendien, met de komst van nieuwe technologie en de introductie van een nieuwe generatie consoles, zwaait de weegschaal ze constant in de ene en de andere richting. Dus ik zou niet wees verbaasd als ik zeg dat er niet één juist antwoord is. En het staat buiten kijf – het is een individuele beslissing voor elke speler. “Het belangrijkste is om te begrijpen hoe je de juiste persoon kiest”, zegt hij. geimeris . pluis.

Dus hoe kies je? We nodigen u uit om kennis te maken met de inzichten van een Telia-expert.

Console: snel, eenvoudig en handig

Naarmate de volgende generatie gaminghardware steeds krachtiger wordt, blijft hun hoofddoel hetzelfde: gamen. En de fabrikanten concurreren zelf om spelers unieke en exclusieve spellen aan te bieden die je nergens anders zult vinden. Games als Demon’s Souls, Astro’s Playroom of Ratchet & Clank: Rift Apart kunnen bijvoorbeeld alleen worden gespeeld op de Sony PlayStation 5. Overigens volgt de concurrerende Microsoft een iets andere strategie – vrijwel al zijn Xbox-games zijn aangepast voor de pc . .

Bovendien kunnen consoles zowel games spelen die zijn gedownload van internet als games die zijn opgeslagen op fysieke media. Het voordeel van dat laatste is dat wanneer het spel verveeld raakt of je alle zalen hebt verslagen, de cd aan een vriend kan worden overhandigd of verkocht. Hoewel er uitzonderingen zijn, worden de meeste pc-games alleen online verkocht.

READ  Godfall releasedatum ontgrendeltijden, preload, pc-vereisten, laatste recensies | Gamen | Vermaak

“Een console kan je eerste keuze zijn vanwege de aard van je favoriete games, het spelen van avonturengames is bijvoorbeeld leuker. Met de console kun je ook comfortabel met vrienden spelen door op de bank voor het grootste startscherm te zitten – de tv”, zegt Ž . pluis.

Over het algemeen kun je met gameconsoles genieten van games zonder extra gedoe: je koopt een game en speelt hem vervolgens. Tegelijkertijd moet de computer minimaal voldoen aan de minimale vereisten, zorgen voor updates van het besturingssysteem, de software en de stuurprogramma’s ervoor, en als de game-ervaring niet bevredigend is – extra hardware kopen, zoals een krachtigere videokaart, meer RAM, enzovoort, enzovoort.

Toegegeven, consoleversies van games zijn meestal iets duurder dan pc-games. De consoles zelf zijn echter onvergelijkbaar goedkoper: ze kosten tot 500 euro, terwijl een degelijke spelcomputer zeker een paar keer terugvalt. “Er is één nuance: de vorig jaar gelanceerde Xbox Series X/S- en PlayStation 5-gameconsoles zijn nog steeds moeilijk en ontbreken wereldwijd. Dit wordt gebruikt door verkopers die hun prijzen kunstmatig hebben verhoogd.” . pluis.

Computer – voor alle smaken en hobby’s

Laten we beginnen met de olifant in de kamer: zelfs een mid-range gamecomputer kost meer dan de nieuwste console, en om echt van de games te genieten, moet je niet alleen investeren in de processor, videokaart en andere computercomponenten, maar ook in in een monitor, toetsenbord, muis, stoelen of geluidssystemen of koptelefoon.

Aan de andere kant kan een krachtige spelcomputer thuis veel toepassingen hebben: hij kan werken, studeren, programmeren, surfen op het web, gebruiken voor ander entertainment en zelfs foto’s of video’s bewerken.

READ  Ultieme MMO-games hoeven bij de lancering niet slecht te zijn

“Het is mogelijk om een ​​krachtige gaming-laptop te gebruiken, maar het zal duurder en minder efficiënt zijn. Als gevolg hiervan kiezen hardwerkende gamers meestal voor desktopcomputers die hun hardware in de loop van de tijd upgraden, zoals het vervangen van de videokaart, het toevoegen van meer interne of werkgeheugen, enz. Dan kun je langer genieten van de nieuwste games.” pluis.

Een spelcomputer is ook onmisbaar als je van strategie- of online multiplayergames houdt, of als je het spel wilt personaliseren door bijvoorbeeld je eigen kaarten te maken.

Pc-gamers waarderen echter de mogelijkheid om games met de hoogst mogelijke kwaliteit te spelen. Ja, de nieuwste gameconsoles ademen hun uiterlijk in, maar de kloof wordt nog steeds elk jaar groter, waarbij grote fabrikanten hun consoles gemiddeld elke 5-7 jaar updaten.

Het belangrijkste is dat de verzameling games op de pc vaak groter en goedkoper is dan de consoleversies. Pc-bezitters hebben veel keuzes over waar en hoe ze games kunnen kopen en profiteren van promoties en specials van concurrerende winkels.

“Het is geen slechte keuze: zowel de console als de gaming-pc hebben hun eigen voordelen die pas kunnen worden gewaardeerd nadat ze zijn uitgeprobeerd. Het hangt allemaal af van de wensen en behoeften van de speler – wat en hoe hij wil spelen – en financiële mogelijkheden”, besluit Ž. pluis.

Written By
More from Max Mcgee
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *