Geld verdienen in Recettear: An Item Shop’s Tale is nog steeds een genot

Installeer opnieuw

(Afbeelding tegoed: grijp de bliksem)

Maak een reis door PC Gaming’s voorbij elk probleem met Reinstall. Dit keer Steven’s kousplanken en vechtslijm.

Dit artikel is oorspronkelijk in juli gepubliceerd in PC Gamer UK 347. Waarom laat u ons glossy mag niet elke maand door uw brievenbus schieten abonneren?

Het is ongetwijfeld juist om aan te nemen dat Recettear: An Item Shop’s Tale een van de belangrijkere indiegames is waarvan je nog nooit hebt gehoord. Zie je, het was de eerste Japanse pc-game die ooit op Steam werd uitgebracht en het succes ervan hielp een reeks gebeurtenissen op gang te brengen – waaronder de release van Dark Souls ‘eigen enorm populaire pc-poort – die bewees dat er een enorme vraag was naar Japanse games op pc. en niet alleen consoles. De ontwikkelaars van Recettear dachten dat het slechts 10.000 exemplaren zou verkopen, maar in plaats daarvan werden er meer dan 500.000 verkocht.

Je zou het echter niet weten door vandaag Recettear te spelen. Tien jaar is een lange tijd, vooral voor een indiegame, en de schattige charme van Recettear en de meeslepende lus van graven en ruilen in de kerker zijn nu begraven onder een aantal archaïsche beperkingen. Recettear kan bijvoorbeeld alleen worden afgespeeld in een van de vier resoluties, en geen daarvan is zelfs maar in de buurt van HD. Er is geen enkele muisondersteuning, je kunt niet veel basisinstellingen in het spel aanpassen (je moet een aparte tool starten), en het gebruikt standaard een aantal onzinnige keybinds waar je even aan moet wennen. Ironisch genoeg voelt het spelen van Recettear nu veel als het emuleren van een consolegame. Ik vond het niet erg in 2010 toen ik het voor het eerst versloeg, en ik vind het nu niet erg. Dat komt omdat de charmante Recettear een gemakkelijk spel is om van te houden.

READ  Halo 4 PC beta is live - met crossplay en input-based matchmaking

(Afbeelding tegoed: grijp de bliksem)

Hoewel het duidelijk leent van JRPG-klassiekers uit het PlayStation-tijdperk, is Recettear niet verzand in een ingewikkeld verhaal. Je speelt een jong meisje genaamd Recette die een itemswinkel runt naast haar vriend-slash-loanhark Tear, een fee aan wie Recette’s vader een enorme som geld verschuldigd is. Om die schuld af te betalen, moeten Tear en Recette samenwerken en hun eenvoudige, lelijke winkel in een bruisend bedrijf veranderen. In 2010 voelde dit idee me niets minder dan geniaal. Jarenlang had ik altijd de held gespeeld en nooit een seconde nagedacht over de niet-speelbare personages die ik in elk dorp en elke stad vond. Maar Recettear is een spel over al die winkeleigenaren van items waar niemand om geeft. Tegenwoordig voelt dat idee lang niet zo briljant aan – deels omdat zoveel andere spellen het hebben verkend – omdat Recettear ook niet volledig kan ontsnappen aan het soort spellen dat het probeert te ondermijnen.

Written By
More from Max Mcgee

China bespreekt een vierpuntenplan met Pakistan, Nepal en Afghanistan tijdens een pandemie

Four Country Meeting: BRI is een initiatief van meerdere miljarden dollars, gelanceerd...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *