Gamers Nexus roept de tips van Linus Tech op voor nauwkeurigheid en ethische kwesties

Gamers Nexus roept de tips van Linus Tech op voor nauwkeurigheid en ethische kwesties

gepubliceerd: 2023-08-14 T21:59:53

bijgewerkt: 2023-08-14 T23:24:35

Het YouTube-kanaal van Gamers Nexus Tech riep het advies van Linus Tech op in zijn nieuwste video en bekritiseerde de inhoud vanwege nauwkeurigheid en ethische bezwaren..

Linus Sebastian begon het YouTube-kanaal Linus Tech Tips terwijl hij in een Canadese computerwinkel werkte, maar sindsdien is zijn populariteit enorm gestegen tot meer dan 15 miljoen abonnees op het hoofdkanaal.

Sindsdien is het uitgegroeid tot de Linus Media Group, die elke week naar een paar verschillende kanalen uploadt, zodat fans kunnen genieten van een gestage stroom inhoud van YouTubers.

Artikel gaat verder na aankondiging

Gamers Nexus heeft echter een video geüpload waarin de Linus Media Group wordt uitgedaagd, de nauwkeurigheid ervan wordt bekritiseerd en ethische bezwaren worden geuit.

Gamers Nexus noemt de precisie van Linus Media Group

In een video van 14 augustus vermeldt Steve Burke van Gamers Nexus nauwkeurig een verscheidenheid aan problemen in de Linus Tech Tips-inhoud.

Onder verwijzing naar fragmenten uit een interview met LMG-medewerkers, zei Burke dat de door het bedrijf zelf voorgestelde deadline voor video’s van invloed was op de nauwkeurigheid van testresultaten en feedback in de verschillende video’s.

Steve ging in op de problemen die ze hadden met GPU-, PSU-, CPU- en CPU-koelerfouten in de Linus Tech Tips-video’s en vroeg hen om een ​​disclaimer aan de video toe te voegen in plaats van de clip opnieuw op te nemen.

Artikel gaat verder na aankondiging

“Je kunt geen tekst meer op het scherm zetten nadat je een video hebt geüpload, wat betekent dat wanneer je een correctie met een asterisk aanbrengt, de maker op de hoogte is van die correctie”, aldus Steve.

READ  De Android Auto-update brengt het nieuwe Google Assistant-ontwerp

Ze moeten echter zorgvuldig worden gebruikt, aangezien de meeste mensen ze niet zullen lezen. Misschien luisteren ze gewoon naar de video of stemmen ze het af.”

(Thema begint om 9:05)

Gamers Nexus deelt ethische zorgen over het advies van Linus Tech

verderop in het filmpjeSteve bespreekt de vele zorgen die hij en zijn team hebben met een deel van de ethiek van Linus als het gaat om de bedrijven waarmee hij werkt.

Artikel gaat verder na aankondiging

Een voorbeeld dat door Gamers Nexus wordt gegeven, is het feit dat Linus een groot bedrag heeft geïnvesteerd in het laptopbedrijf Framework, maar Steve beweert dat ze hun producten in video’s positief blijven beoordelen.

Een ander kleiner voorbeeld is de samenwerking van Linus met Noctua om een ​​speciale kleurenschroevendraaier te maken. Linus Media Group is doorgegaan met het omzeilen van de populaire koelopties van Noctua, en Gamers Nexus beweert dat LMG vaak productproblemen negeert.

YouTube: GamersNexus

Linus reageert op Gamers Nexus

Linus gaf uren nadat de video viraal ging op sociale media een lange reactie op Gamers Nexus. Ten eerste maakte hij bezwaar tegen Steve’s benadering van de zender en zei dat hij “teleurgesteld” was dat hij “niet de juiste journalistieke praktijken had toegepast”.

Artikel gaat verder na aankondiging

“Hij heeft mijn e-mailadres en nummer en kan me om context vragen, wat nuttig kan zijn.”

Linus erkende vervolgens een zekere mate van “speling” van het LMG-team en benadrukte dat ze “intern veel werk verzetten om operaties op te ruimen, maar deze dingen kosten tijd.

READ  Poll: Digimon Survive eindelijk beschikbaar, krijg je het?

“We weten dat we niet perfect zijn. We dragen onze onvolkomenheden op onze mouwen om ervoor te zorgen dat we verantwoording aan u blijven afleggen. Maar het is triest en ongelukkig als dergelijke transparantie een slechte zaak blijkt te zijn.

Artikel gaat verder na aankondiging

“Het bedroeft me hoe snel hier overheen is gestapt. Het komt ook over als een vleugje hypocrisie terwijl een elementaire due diligence veel ervan had kunnen helpen ophelderen. De enige reden die ik kan bedenken om niet gevraagd te worden, is omdat mijn eerlijke reactie kan ongemakkelijk zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *