India arresteert de Zuid-Koreaanse CEO, elf anderen wegens gaslekkage bij LG Polymers

India arresteert de Zuid-Koreaanse CEO, elf anderen wegens gaslekkage bij LG Polymers

India arresteert de Zuid-Koreaanse CEO, elf anderen wegens gaslekkage bij LG Polymers. Reuters

De politie heeft 12 LG Polymers-functionarissen gearresteerd, waaronder de Zuid-Koreaanse president Sunkey Jeong, zei een officier woensdag, twee maanden nadat een gaslek in de Zuid-Indiase chemische fabriek van het bedrijf er 12 had gedood.

De arrestaties werden verricht in het kader van een dood door schuld die is aangericht tegen het bedrijf, een eenheid van LG Chem Ltd uit Zuid-Korea, en zijn functionarissen, als gevolg van het lek dat zich op 7 mei in de vroege uurtjes voordeed in de havenstad Visakhapatnam, de stad politiecommissaris Rajiv Kumar Meena zei.

“In totaal werden twaalf leden, waaronder de CEO en twee directeuren, dinsdagavond gearresteerd”, zei Meena, eraan toevoegend dat onder de gearresteerden twee directeuren waren, waaronder een Zuid-Koreaan. Giftig styreengas lekte uit de chemische fabriek en verstikte veel mensen die sliepen.

Deze week adviseerde een door de regering aangestelde commissie om de plant weg te schuiven van menselijke bewoning en riep op tot actie tegen de topmedewerkers. Er werd gezegd dat LG Polymers nalatig was geweest en dat waarschuwingssystemen niet werkten.

LG Polymers negeerde gevaarlijke chemische reacties vóór het lek

Vizag Gaslek

Het bedrijf had potentieel gevaarlijke chemische reacties in de fabriek in april voor het lek genegeerd, toen het met minder personeel werkte vanwege een coronavirusvergrendeling, aldus de commissie.

De temperatuur in de oudste van de drie opslagtanks met styreenmonomeer, een vloeistof die wordt gebruikt bij het maken van polystyreenproducten, steeg tot meer dan zes keer het toegestane niveau, waarna het verdampte, vond de commissie. LG Chem Ltd zei maandag dat het had meegewerkt aan het onderzoek en zou reageren op het resultaat van de sonde en dienovereenkomstige maatregelen zou nemen.

READ  PlayStation VR2-headsetontwerp - PlayStation.Blog

De politiezaak omvatte gevallen van dood door schuld, nalatige omgang met giftige stoffen en het veroorzaken van pijn en het in gevaar brengen van het openbare leven. Meena zei dat de aanklachten gevangenisstraffen van maximaal acht jaar kunnen krijgen als ze voor de rechtbank worden bewezen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *