Gebrek aan kennis van Kubernetes is een groot obstakel

Gebrek aan ervaring met Kubernetes blijft een groot obstakel voor softwareontwikkelaars en IT-professionals. Dit blijkt duidelijk uit Conservatief statusrapport 2021 van VMware-partner. Terwijl 98% van de respondenten aanzienlijke voordelen ziet in Kubernetes, zei 96% van de respondenten dat ze het moeilijk vinden om een ​​geschikte Kubernetes-distributie te kiezen. Vooral het gebrek aan ervaring en in-house ervaring is de grootste uitdaging als het gaat om het selecteren (55%) en beheren van (53%) technologie.

Ondanks het gebrek aan ervaring zei 65 procent van de respondenten dat ze Kubernetes al in productie hadden genomen. Dat is een groei van 35 procent ten opzichte van 2018, toen minder dan 30 procent van de bedrijven aangaf Kubernetes te gebruiken. Aan de respondenten is ook gevraagd waar ze zich het meest zorgen over maken als het om Kubernetes gaat. Tot 97 procent maakt zich zorgen over de veiligheid van Kubernetes. De drie belangrijkste zorgen waren het implementeren van consistent beleid voor groepen en teams (23%), het beveiligen van gecontaineriseerde workloads tijdens runtime (21%) en het beveiligen van containerimages in de CI/CD-pijplijn (19%). Dit alles geeft aan dat het bestand DevSecOps-beleid Essentieel voor het bedrijfsleven.

Het onderzoek laat ook zien dat de keuze voor het distribueren van Kubernetes niet alleen geldt voor IT-afdelingen. Minstens 83% van de respondenten geeft aan dat er altijd meer dan één team betrokken is bij het besluitvormingsproces. Operations (62%) en ontwikkelteams (55%) zijn het vaakst betrokken, hoewel applicatie-eigenaren (29%) en C-level executives (16%) ook betrokken zijn.

Het onderzoek omvatte 375 softwareontwikkelaars en IT-professionals van bedrijven met 1.000 of meer werknemers. Het rapport geeft inzicht in hoe organisaties Kubernetes gebruiken en welke voordelen en uitdagingen zij zien in de technologie.

READ  B2B saaie content? nooit! ​ Marketing feiten

Een kopie van het volledige rapport is te vinden in de bijlage of te downloaden via deze link: https://tanzu.vmware.com/content/ebooks/the-state-of-kubernetes-2021

More from Madison Garrett

De Detroit Red Wings versloegen de Stars met 3-0 en maakten een einde aan een winning streak van twee wedstrijden.

dichtbij Detroit Red Wings Captain Dylan Larkin, 20 maart 2021. Detroit Free...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *