Gebrek aan spreekvaardigheid kostte Limerick toen Galloway 14 ongeslagen wedstrijden eindigde

Limericks aura was maar een klein beetje zwak.

Bij Salthill werden enkele belangrijke statistieken correct en regelmatig gebruikt om dit Limerick-team te verstoren toen de bestaande game-houders vielen.

Het meest opvallend is de 14-game ongeslagen County-run, aangezien Limerick geen competitieve wedstrijd heeft verloren sinds het verlies van de All-Ireland halve finales van Kilkenny op 27 juli 2019.

Maar zondag was niet alleen de eerste nederlaag van Limerick in 659 dagen, het was ook hun eerste nederlaag in de competitie sinds februari 2019 en de grootste nederlaag in de competitie sinds hun verlies van 10 punten in de halve finale tegen Galway in april 2017.

Limerick was hier niet zijn volle sterkte, maar ze eindigden als tien in het team dat vorig jaar aan de All-Ireland Final begon, dus het kan niet worden gezegd dat John Kelly ruzie kreeg met een testteam.

Waar er een gebrek aan bekendheid met Limerick was, was de totale afwezigheid van vloeiendheid in hun laster.

De League-houders en All Ireland-kampioenen waren niet in staat om de speelfasen in het middelste derde deel op te bouwen en konden het doel niet zo vaak vinden als ze wilden met hun merken van een afstand.

Bijdragende factoren aan het bovenstaande zijn onder meer een zeldzame, ongeverfde show van Cian Lynch, het onvermogen van Limerick om haar autoriteit op het middenveld te bezegelen en de algehele dominantie van Galway in de verdediging.

Dit laatste werd het best samengevat door de David Reddy-rally van de Manion-broers en David Burke halverwege de eerste helft, en scheidsrechter James Owens strafte Reddy uiteindelijk voor zijn overbelasting. Slechts vier van de resultaten van de eerste helft waren Limerick onbekend.

READ  Hier leest u hoe u de oerknal van 2023 bereikt

In tegenstelling tot hun benadering van de halve finale van All-Ireland vorig jaar, nam Galloway het bij deze gelegenheid op tegen Cancs. Limerick, die geen extra lichaam had aan de andere kant van het veld, vond het een zwaardere taak om een ​​pad – en balbezit – te weven uit verdediging. Dit had een volledige invloed op de kwaliteit van de bal die groene truien naar voren kreeg.

De bezoekers schoven slechts één keer op – in de eerste twee minuten – en stonden vanaf de 15e minuut achter hun tegenstanders. Achter hen met drie in de eerste helft (0-14 tot 1-8), twee op rij aan het begin van de tweede helft zetten Limerick binnen het minimum, maar het was de laatste keer dat ze dicht bij hun gastheer stonden.

Niemand van ons geniet van de smaak van een nederlaag en ja, het is al een tijdje geleden dat we het moesten verdragen. John Kelly zei achteraf: “Het smaakt niet goed.”

“We waren niet het beste team hier, Galway was het beste team. Dat was de hele tijd duidelijk.”

Met 0-3 gelijk aan het einde van het eerste kwart, maakte Galloway zijn eerste opvallende zet toen hij zeven van de volgende negen punten scoorde in de wedstrijd. Dienstverleners hier zijn onder meer Evan Niland (drie gratis), Conor Whelan (twee), Ja Manion en David Burke, van wie de laatste zich terugtrok met een hamstringblessure in de eerste helft van de slag.

Met een 0-10 achterstand op 0-5 kon het doel van Seamus Flanagan in de 27e minuut niet op tijd komen. Limerick slaagde er echter niet in om dit groene vlagplatform te gebruiken om het momentum van Galway verder te belemmeren, met drie op een rij van Niland (twee keer) en Burke die Galway binnen 34 minuten weer naar vijf verplaatst.

READ  Rift Apart komt op 26 juli naar pc; Ondersteuning voor NVIDIA DLSS 3, Reflex, DLAA en meer

Vier punten aan weerszijden van de eerste helft vormden de meest productieve spreuken van Limerick, waardoor het scorebord in 37 minuten goed in balans bleef op 0-14 tot 1-10. Maar zoals altijd al het geval was, had Galway een antwoord en andere uitrusting.

Het indrukwekkende Cathal Mannion-punt werd gevolgd door een van de vele brute bewegingen rond Niland – het stond op 14 in totaal – en hoewel slechts twee de twee partijen scheiden bij de tweede waterpauze, versloegen de stamleden hun tegenstanders van 0-7 tot 0-3. In het laatste kwartaal.

Het was Joe Canning die in de actie kwam met een vrije draai en een speelpunt, waarbij de laatste zag dat hij opgetogen zijn hand opstak.

“We waren helemaal niet van plan om indruk te maken in Limerick.” Winnende manager Shane O’Neill zei: “We waren erop uit om shows te geven.”

“Sommige bewegingen en aanvallen vanaf de aanvallers waren uitstekend en ik dacht dat hun rug erg gespannen was en dat ze hard verdedigden, wat cool is.”

De boycots zijn voor minder dan een maand opnieuw vastgehouden, dus Limerick noch Galway zouden hier teveel over moeten lezen. Desalniettemin zal het nuttig zijn om te zien hoe de kampioenen reageren op een zeldzame nederlaag en of Galloway komende zaterdag tegen Tepe drie of drie doelpunten kan halen.

Scorers voor Galway: Niland (0-14, 0-14 gratis); C Whelan (0-3); G Canning (0-2, 0-1 gratis), De Berk, C Manion (0-2 elk); B Konkanon, J Mannion, N. Berke (elk 0-1).

Scorers voor Limerick: D reddy (0-8, 0-7 gratis); Gilan (0-4, 0-2 vrij); S Flanagan (1-0); G Hegarty, B Casey (0-2 elk); Dr. Burns (0-1 gratis).

READ  Cyberpunk 2077-spelers zijn boos nadat ze een andere clipping-functie hebben ontdekt

Galway: E. Murphy S. Loftus, J. McKinerney, G. Fitzpatrick; Een Tuohey, P Mannion, F Burke; Burke, C. Manion; C Cooney, E. Niland, B Konkanon; Mannion, N. Burke, C. Whelan.

Onderzeeërs: J Coen voor D Burke (35 +3, geblesseerd); D Morrissey door Loftus (47); J Canning door J Cooney en S Cooney voor Tuphey (beide 49); J Flynn voor J Mannion (55).

Limerick: N Quaid A Costello, D Morrissey, R Engels; De Burns, K. Hayes, B. Nash; W O’Donoghue, B O’Grady; Hegarty, C. Lynch, D. Reddy; C. O’Neill, S. Flanagan, P. Casey.

Onderzeeërs: D O’Donovan voor O’Grady, A Gillane voor O’Neill (beide HT); B Ryan voor Engels (55); A. Brian Casey (60); T. Morrissey op Reddy (63).

Regel: Owens (Wexford).