Omsingelde USS Theodore Roosevelt keert terug naar de VS na een COVID-19-uitbraak

Omsingelde USS Theodore Roosevelt keert terug naar de VS na een COVID-19-uitbraak

SAN DIEGO – De USS Theodore Roosevelt keerde donderdag terug naar San Diego onder leiding van een nieuwe kapitein die aan boord kwam nadat de vorige commandant was ontslagen wegens de behandeling van een enorme COVID-19-uitbraak aan boord.

Er waren geen emotionele omhelzingen op de pier van de Marine die typerend zijn voor dergelijke thuiskomst wanneer zeilers na maanden op zee terugkeren.

In plaats daarvan stapte de bemanning met gezichtsbedekking één voor één van boord en liep naar wachtende voertuigen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, wat een stil en steriel einde markeerde van een van de meest tumultueuze niet-gevechtsacties van de marine.

Het vliegdekschip vertrok in januari met 4.800 bemanningsleden. Eind maart trok het schip de haven van Guam binnen tijdens een snel escalerende uitbraak. Het bleef daar 10 weken terwijl het schip werd gezuiverd en zeilers werden afgevoerd om in quarantaine te worden geplaatst, behandeld of getest. In de loop van de tijd testten meer dan 1150 bemanningsleden positief voor het coronavirus en stierf één zeeman.

Kapitein Brett Crozier drong er in het begin bij zijn commandanten op aan om sneller actie te ondernemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar werd van zijn bevel verwijderd toen zijn brief naar de San Francisco Chronicle werd gelekt. De toenmalig waarnemend marine-secretaris Thomas Modly nam ook ontslag.

De marine opende een onderzoek, waaruit bleek dat Crozier ernstige beoordelingsfouten maakte die het probleem verergerden. Het onderzoek heeft ook uitgewezen dat de waarschijnlijke bron van de coronavirusinfectie is verkregen tijdens een havenbezoek in maart in Vietnam.

READ  Kaarten en omgevingen ontwerpen Ingebouwde videogames: de wereld van VALORANT verkennen

Het schip keerde op 4 juni terug naar zee, maar twee weken later kreeg het opnieuw een ongeluk toen een van zijn F / A-18F Super Hornets in de Filippijnse Zee neerstortte. De piloot en wapenofficier werden gered met een helikopter.

De Roosevelt zette zijn missie voort en trainde op 21 juni met de USS Nimitz in de eerste dual-carrier oefening van de marine in de westelijke Stille Oceaan in drie jaar. Toen stierf op 2 juli een andere matroos aan boord door een geheime medische noodsituatie.

Kapitein Carlos Sardiello, die Crozier op het schip verving, vertelde verslaggevers in San Diego dat hij trots was op zijn bemanning die voor ‘ongekende uitdagingen’ stond, maar meteen weer op missie ging.

“Het is duidelijk dat ze erg opgewonden zijn om nu van het schip te stappen”, zei hij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *