Geen deal met India over Chabahar-spoorwegproject, Iran verduidelijkt: rapport

Chabahar Railway Project: Iran verwierp het mediabericht.

Teheran, Iran:

Iran heeft een Indiaas krantenbericht weerlegd met de bewering dat New Delhi van het Chabahar-Zahedan-spoorwegproject was “verwijderd”.

Een van de afgevaardigden van de Iraanse haven- en maritieme organisatie, Farhad Montaser, zei dat het verhaal “volkomen vals was omdat Iran geen enkele overeenkomst met India heeft gesloten met betrekking tot de Chabahar-Zahedan-spoorweg”, meldde Al Jazeera woensdag.

“Iran heeft slechts twee overeenkomsten gesloten met Indiërs voor investeringen in Chabahar: één heeft betrekking op de machines en uitrusting van de haven en de tweede heeft betrekking op de investering van India voor een bedrag van $ 150 miljoen”, zei Montaser door een persbureau in Iran.

Hij vatte samen dat “sancties niets te maken hebben met de samenwerking tussen Iran en India in Chabahar”.

De Verenigde Staten hadden in 2018 ingestemd met een vrijstelling voor Chabahar-havenprojecten in het kader van de Iran Freedom and Counter-Proliferation Act (IFCA) van 2012.

Eerder had de Iraanse president Hassan Rouhani de haven beschreven als een “essentieel onderdeel van de structurering van de economische toekomst van Iran”.

Volgens bekende rapporten heeft de Indiase openbare spoorwegmaatschappij Ircon International beloofd alle diensten en financiering voor het project te leveren, naar schatting ongeveer $ 1,6 miljard.

READ  Bruine '2.5 Miles'-fans staan ​​zaterdagavond voor de wedstrijd van zondag in de rij voor de achterdeur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *