Maharashtra’s eerste vrouwelijke verkiezingscommissaris Neela Satyanarayana bezwijkt aan COVID

Maharashtra

Neela Satyanarayana

Veelzijdige persoonlijkheid en gepensioneerde IAS-officier Neela Satyanarayana – die geschiedenis creëerde als de eerste vrouwelijke verkiezingscommissaris van de staat (SEC) – bezweek aan Covid-19 in een ziekenhuis, zeiden officiële bronnen hier donderdag.

Een IAS-officier van de partij van 1972, Satyanarayana, 71, bekleedde veel belangrijke posten in de deelstaatregering en kroonde uiteindelijk haar 42 jaar bureaucratische dienst bij de post-SEC.

Populair als “een mensvriendelijke IAS-officier”, stond ze bekend om haar onverschrokken aanpak, nooit buigend voor de politieke klasse in het licht van het publieke belang tijdens de uitvoering van taken bij verschillende afdelingen in de deelstaatregering.

Bovendien maakte Neela Satyanarayana een stempel als een productieve schrijver, dichter, tekstschrijver, zanger, componist en muziekregisseur die liedjes had gecomponeerd voor tientallen Marathi-films en een paar Bollywood-films. Ze was een paar dagen geleden opgenomen in een overheidsziekenhuis voor behandeling met Corona en ademde haar voor het laatst vroeg in shockerende staatskringen.

‘Een stoere beheerder en ook een gevoelige auteur’: condoleances stromen binnen

Uddhav Thackeray

Maharashtra CM Uddhav ThackerayTwitter

Minister-president Uddhav Thackeray, die haar dood condoleerde, zei dat de staat haar altijd zal herinneren als ‘een ervaren en gevoelige persoon die uitblonk op het gebied van kunst en literatuur, jongeren inspireerde tot overheidsdiensten’ en de SEC dichter bij de massa bracht.

Vice-premier Ajit Pawar zei geschokt dat haar bijdragen aan bestuur en literatuur altijd een inspiratie voor iedereen zullen zijn.

Treurend over de ondergang van Neela Satyanarayana, zei de president van het staatscongres en minister van Belasting Balasaheb Thorat dat ze “een stoere bestuurder en ook een gevoelige auteur” was en dat haar vroegtijdige dood droevig was. President Sharad Pawar van de Nationalistische Congrespartij sprak zijn verdriet uit en zei: “Ze was de eerste vrouwelijke SEC. We hebben een humane en empathische ex-officier verloren”.

READ  Capcom Pro Tour 2023 Oceanië voorlopige resultaten, livestream met ROF, Travis Styles, Somniac, Freeser, GhostChips, Steveyo, TB, Krown, Bksama, Schenkhan en meer

Neela Satyanarayana heeft gedurende haar 42-jarige dienstverlening belangrijke verantwoordelijkheden op het gebied van onder meer textiel, financiën, inkomsten, cultuur, informatie en public relations en na pensionering afgehandeld. De toenmalige regering van het Congres en NCP maakte van haar de eerste vrouw die de felbegeerde constitutionele post van SEC leidde. , tot juli 2014.

Nadat ze het kantoor van SEC had afgebroken, bleef ze bezig met sociaal-cultureel-academische activiteiten, het opleiden van vrouwen en jongeren door middel van programma’s als ‘Kranti-Jyoti’ en ‘Aarohi’, enz.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *