Geen enkele student is besmet geraakt bij SSLC-examencentra, zegt de minister van Onderwijs van Karnataka

Coronavirus: De Karnataka SSLC-examens werden gehouden van 25 juni tot 3 juli

Bengaluru:

De minister van Onderwijs van Karnataka ontkent berichten dat 32 studenten die examens van het staatsbestuur van klasse 10 hebben afgelegd, door de testcentra met coronavirus zijn besmet. De examens die op 25 juni begonnen, ondanks bezorgdheid onder de ouders tijdens de COVID-19-pandemie, zijn op vrijdag beëindigd.

“Ik kan ervoor instaan ​​dat zelfs geen enkele student besmet raakte in de examencentra. De 32 studenten testten in verschillende stadia positief en droegen het (coronavirus) van andere plaatsen”, vertelde de minister van Onderwijs van Karnataka, Suresh Kumar, aan NDTV.

Verschillende studenten die symptomen van de zeer besmettelijke ziekte vertoonden, werden na grondige screening van de examencentra afgewezen. Alle besmette studenten krijgen als nieuwe student in augustus een kans op het aanvullend examen.

De heer Kumar zei dat de 32 studenten die positief testten het examen niet mochten afleggen, en dat het aantal gedurende de zes dagen van het examen cumulatief 32 was. In twee gevallen namen studenten die willekeurig waren getest het examen af ​​en bleken later positief te zijn, zei hij. Alle studenten in de hal – 18 van hen – werden getest en negatief bevonden.

Meer dan 7,5 lakh-studenten verschenen op de eerste dag op 25 juni voor het Secondary School Leaving Certificate of SSLC-examens in Karnataka.

De examens waren afgelegd met strikte veiligheidsmaatregelen, waaronder thermische screening en plaatsing van slechts één student per bank.

Voormalig eerste minister en congresleider Siddaramaiah bekritiseerde in een tweet Chief Minister BS Yediyurappa voor het in gevaar brengen van studenten. “@CMofKarnataka lijkt gemotiveerd en te zelfverzekerd om meer examens af te nemen nadat hij ‘ervan uitgegaan’ dat SSLC-examens veilig zijn afgenomen. Ik hoop ook dat iedereen veilig is. Maar we zullen 15 dagen moeten wachten om het exacte resultaat te weten, ’tweette Siddaramaiah .

De examens, die oorspronkelijk gepland waren vanaf 27 maart, maar voor onbepaalde tijd werden stopgezet vanwege de blokkering die nodig was vanwege de pandemie van het coronavirus, begonnen met de paper “Language 2”. Een aanwezigheid van 98 personen werd op de eerste dag gemeld door de staatsdienst voor onderwijs.

READ  Hilarisch grappige "hete microfoon"-bug stelt teamleden in staat gênante gesprekken te afluisteren

Over de hele wereld probeert de regering nog steeds manieren te vinden om het onderwijs te hervatten tijdens de pandemie. Het ministerie van Volksgezondheid heeft gezegd dat ouderen, jonge kinderen en mensen die al aan medische aandoeningen lijden, kwetsbaarder zijn voor het coronavirus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *