Karnataka’s COVID-toewijzingsplan voor bed als Bengaluru-gevechten in gevallen

Karnataka’s COVID-toewijzingsplan voor bed als Bengaluru-gevechten in gevallen

Als er geen bedden beschikbaar zijn, zorgt het team voor een verschuiving naar andere voorzieningen. (Representatief)

Bengaluru:

Te midden van enkele grimmige rapporten van COVID-19-patiënten die worstelden om toegang te krijgen tot ziekenhuizen in Bengaluru, heeft de regering van Karnataka een systeem bedacht voor het verplaatsen van patiënten in en rond de stad en het toewijzen van bedden aan hen.

De deelstaatregering heeft in een circulaire gezegd dat naarmate de gevallen van coronavirus in Bengaluru toenemen, het van het grootste belang is ervoor te zorgen dat ze correct worden opgenomen en behandeld. Er mogen geen ongelukkige gevallen van weigering van behandeling zijn, voegde het eraan toe.

Onlangs stierf een man die later positief testte op COVID-19, nadat hij van ziekenhuis naar ziekenhuis was gegaan op zoek naar een bed in Bengaluru.

Het incident kreeg kritiek van de oppositie tegen de deelstaatregering, waarbij de voormalige Karnataka Chief Minister HD Kumaraswamy het incident als “schokkend” noemde.

Volgens de nieuwe circulaire beantwoordt de 24×7 hulplijn nummer 1912 oproepen met betrekking tot weigering van opname in de ziekenhuizen voor COVID-19-patiënten.

De informatie wordt vervolgens doorgegeven aan de betreffende afdelingsfunctionaris, die de door het ziekenhuis aangewezen Nodal-officier zal bellen om de opname te verzekeren.

Als er geen bedden beschikbaar zijn, zorgt het team ervoor dat patiënten naar andere nabijgelegen faciliteiten worden verplaatst.

De regering van Karnataka heeft ook de 108-Arogya Kavacha-ambulancedienst ingezet, die normaal gesproken medische noodgevallen behandelt, om de viruspatiënten over te brengen naar COVID-19-behandelingsfaciliteiten in Bengaluru.

De dienst beantwoordt ook noodoproepen met betrekking tot COVID en ademhalingsmoeilijkheden en wijst ook ambulances toe.

READ  Amazon Prime-leden krijgen in mei 9 gratis games, waaronder een reis naar Fallout's Wasteland

Eerder op vrijdag bleef het lichaam van een COVID-19-patiënt bijna twee uur in een straat buiten zijn huis terwijl zijn gezin bleef wachten op een ambulance. De commissaris van het burgerlijk lichaam van Bengaluru bezocht later het huis van de man om zich bij de familie te verontschuldigen.

Het doel is nu om aan COVID-19-patiënten bedden te laten toewijzen onder een gecentraliseerd systeem waarbij de Bengaluru-instantie in realtime hun testresultaten van het ICMR-portaal ontvangt. Een voertuig zou met paramedici naar de woning worden gestuurd om de medische toestand vast te stellen en de patiënt naar de noodzakelijke behandelingsfaciliteit te brengen.

Het bedtoewijzingsteam van de civiele instantie zou realtime bedtoewijzings- en beschikbaarheidssoftware hebben met hotlines voor 108 ambulancediensten en 1912 – klachtenbehandeling.

Karnataka meldde zaterdag de grootste piek op één dag van 1.839 nieuwe COVID-19-gevallen en 42 gerelateerde dodelijke slachtoffers, waardoor het totale aantal infecties in de staat op 21.549 kwam en het aantal doden op 335, zei de gezondheidsafdeling. Hiervan nam Bengaluru Urban de afgelopen 24 uur 1.172 zaken voor haar rekening.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *