Geen robots meer Baas over hoe Switch eShop uitgevers ertoe aanzet om de systeemfunctie te spelen

© Nintendo Life

Sinds Switch in maart 2017 werd gelanceerd, hebben we gesproken met ontwikkelaars meerdere malen over de eShop, de vindbaarheidsproblemen en de tactieken die worden gebruikt om opgemerkt te worden en games te verkopen op de digitale storefront van Nintendo. Bij de lancering was de eShop erg in lijn met het no-nonsense Home-menu van de console – eenvoudig, functioneel en beslist niet flitsend.

Echter, naarmate de tijd verstreek en duizenden van games zijn gedaald op Switch, werkt de eShop grotendeels hetzelfde als op de lanceringsdag, wat een groot probleem is geworden voor uitgevers als het erom gaat opgemerkt te worden in de Nintendo-winkel.

“Het probleem met de eShop is dat deze nooit is gebouwd voor vindbaarheid, wat een slechte zaak is voor zowel ontwikkelaars als consumenten”, zegt Mike Rose van uitgever No More Robots. Rose gepost een Twitter-thread In de laatste week van september ging dat behoorlijk in op zijn ervaring met het publiceren op Switch eShop, en we spraken met hem via e-mail om wat meer te weten te komen.

In de lange thread (hierboven) sprak Rose over de vergelijkbare verkoopprestaties van vier No More Robots Switch-releases dit jaar: Niet vanavond, Ja, uw genade, Nergens profeet en Hypnospace Outlaw. Zijn bevindingen zorgen voor fascinerende lectuur, vooral naast de opmerkingen van SMG-CEO Ashley Ringrose ons interview eerder dit jaar over het effect dat eShop-kortingen hebben op de verkoop van indiegames. We zullen hier de belangrijkste punten bespreken, maar we raden u aan een paar minuten de tijd te nemen en de hele Twitter-thread te lezen.

Rose is in het verleden uitgesproken geweest over zijn frustraties met andere online winkelpuien, niet alleen de “hartverscheurend” Switch eShop, maar nadat hij dit jaar de gelegenheid had gehad om op Switch te experimenteren, heeft hij een aantal interessante – en enigszins deprimerende – conclusies getrokken.

Hij is bijvoorbeeld van mening dat Metacritic-scores belangrijker zijn op Switch dan bij andere digitale game-etalages. We hebben zeker gemerkt dat games hun Metascore prominent weergeven op hun belangrijkste Switch eShop-afbeeldingen. “Voor zover ik kan nagaan, heeft het gedeeltelijk te maken met hoe mensen kortingen en aanbiedingen voor Switch-games vinden”, zegt Rose wanneer hem wordt gevraagd om uit te werken. Het komt voor dat enorme korting + fatsoenlijke ‘groene’ Metacritic-score = insta-buy voor veel Switch-gamers die door de eShop bladeren. “Ik weet dat veel Switch-gebruikers sites zoals Deku Deals en dergelijke gebruiken, en die sites hebben de neiging om de Metacritic-score prominent weer te geven, en je kunt zelfs filteren op MC-scores. Dus dat is waarschijnlijk een groot deel ervan.”

Na eerder smeekte indie-ontwikkelaars niet “devalueren [their] werk! Geen grote korting! ”, Schreef Rose over het bereiken van het einde van zijn bestaan ​​en het maken van een moeilijke keuze. Omdat de hitlijsten van Nintendo afhankelijk waren van het aantal verkochte eenheden in plaats van de inkomsten uit de verkoop, nam No More Robots de beslissing om Not Tonight met 90% korting te verkopen.

Zoals Rose terecht opmerkte in zijn tweets, was de kans klein dat Nintendo zijn best deed om een ​​onbeleefde uitsmijter-sim over Brexit te promoten.
Zoals Rose terecht opmerkte zijn tweets, was de waarschijnlijkheid dat Nintendo zijn best deed om een ​​onbeleefde uitsmijter-sim over Brexit te promoten slank.

“Ja, het was geen leuke beslissing om te nemen”, herhaalt hij. “Zoals ik al zei in mijn Twitter-thread, ik bleef maar wachten met zo’n korting, maar toen zag ik steeds weer dezelfde games en dezelfde uitgever in de topverkoperslijsten verschijnen, en ze waren duidelijk de winkel aan het manipuleren. om een ​​hoop geld te verdienen, ik bedoel, hoe vaak moeten we het zien Dief Simulator voordat we er ziek van zijn? Blijkbaar niet genoeg, gezien hoe vaak het 90% korting is bovenaan de eShop! “

uiteindelijk moest ik mijn tanden op elkaar knarsen en een ‘kan ze niet verslaan, doe mee’ benadering proberen … als iedereen de winkel kapot maakt, wat kun je dan nog meer doen?

“Dus uiteindelijk moest ik mijn tanden op elkaar knarsen en een ‘kan ze niet verslaan, doe mee’ aanpak proberen. Ik zou moeten zeggen, ik weet niet of ik het echt van plan ben om het te doen met een van onze andere spellen, en het is waarschijnlijk zal ik het houden als een continu experiment met Not Tonight. Maar wat kun je uiteindelijk doen als iedereen de winkel kapot maakt? “

De voordelen van de grote korting werden al snel weerspiegeld in de verkoop. In de Twitter-thread schreef Rose: “Binnen 24 uur kwamen we in de top 30 van de hitlijsten. Binnen een week stonden we bovenaan de hitlijsten. We zaten daar nog twee weken voordat de verkoop eindigde. De game verkocht bijna evenveel eenheden. gedurende die 4 weken, zoals het tijdens zijn leven op Steam heeft verkocht. Het maakte inkomsten van 6 cijfers. “.

In zekere zin voelt het alsof leren verkopen op eShop een eigen meta-game is geworden; Rose had eindelijk ontdekt hoe ze de eShop moest ‘spelen’. “Om eerlijk te zijn, dat is hoe ik alle marketing en publicatie zie, en het maakt het erg leuk. Het succes van de verkoop met 90% korting was zeker een eye-opening, zoals je zou verwachten, en het heeft ons ertoe gebracht om toekomstige plannen te verkennen. met Not Tonight. Maar er waren ook best veel gevoelens van ‘eugh’ met het ook, beseffen dat ‘meedoen’ betekende dat ik mijn ziel een beetje verkocht. “

No More Robots experimenteerde vervolgens met een kleinere korting met Yes, Your Grace, die qua omzet goed genoeg presteerde, hoewel het Not Tonight in de hitlijsten niet kon raken. Ja, Your Grace was ook een uitgelichte game in de winkel, hoewel de uitgelichte status op de etalage zich niet vertaalde in verkopen zoals de uitgever had gehoopt. Rose was ook bezorgd dat grote kortingen op eShop de Steam-verkoop zouden doen dalen, maar ze leken volkomen onaangetast – in feite genoten ze van een heel kleine toenemen.

Als het om de concurrenten van Nintendo gaat, heeft Rose niets anders dan positieve dingen te zeggen over de Game Pass van Microsoft. No More Robots is in de positie om verkopen over meerdere platforms te vergelijken – een vergelijking die kleinere ontwikkelaars en uitgevers misschien niet kunnen maken. We vroegen hem of ontwikkelaars die niet op alle consoles kunnen starten, beter de eShop kunnen ‘gamen’ met kortingen, of hun game aanvankelijk op Game Pass zetten en later naar Switch komen?

Ik zou sterk willen voorstellen dat diepe kortingen niet de go-to-strategie van een ontwikkelaar mogen zijn … We zullen absoluut nooit grote kortingen geven op een ander platform

“Het is lastig, want het hangt allemaal echt af van de game, het genre, de prijs, enz. Xbox Game Pass is een zegen voor ons geweest, omdat de inkomsten die daaruit voortkomen onze consolepoorten onmiddellijk winstgevend maken – maar dat is niet zo. zeggen dat het voor elke game en ontwikkelaar kan werken. “

Ondanks het succes van de tactiek, blijft hij voorzichtig in zijn aanpak. “Ik zou sterk willen voorstellen dat hoge kortingen niet de go-to-strategie van een ontwikkelaar mogen zijn. Misschien is dat, als je game al een tijdje uit is en de verkoop opgedroogd, een manier om specifiek op Switch te verkennen. We zullen dat zeker nooit doen. doe grote kortingen op elk ander platform – we geven meestal kortingen tussen 15-40% op Steam, Xbox enz., en die komen goed uit voor ons. “

We vroegen ons af hoe Rose de eShop zou kunnen aanpassen als hij de leiding zou krijgen over een herontwerp. Zou Nintendo benaderingen van andere storefronts kunnen gebruiken om de eShop-situatie te verbeteren?

“Ontwikkelaars hebben moeite om de eShop te gebruiken om hun games te verkopen”, antwoordt hij, “en consumenten hebben er moeite mee om daar iets anders te vinden dan games waar ze letterlijk naar op zoek waren. Wat andere winkels hebben bereikt, zoals Steam, is om te leren wat een consumenten houden van in hun games, en bieden ze vervolgens voorzichtig soortgelijke games aan, of bevelen titels aan die in hetzelfde genre, dezelfde prijsklasse enz. vallen. Het is duidelijk dat de eShop op dit moment zoiets niet doet – het tabblad Ontdekken is gewoon wat Nintendo heeft besloten om daarop te pushen week.”

Hypnospace Outlaw is een heerlijk rare internetpuzzelsimulator uit de jaren 90 waar we erg van genoten.
Hypnospace Outlaw is een heerlijk rare internetpuzzelsim uit de jaren 90 we hebben erg genoten.

“Dus ik denk dat de twee belangrijkste punten die ik zou raken, het creëren van meer vindbaarheidsuitgangen in de eShop zouden zijn, terwijl alles ook gerangschikt zou worden op basis van omzet in plaats van eenheden, om te voorkomen dat alle grote kortingen gemakkelijk naar de top zweven.”

De benadering van Nintendo op Switch staat ver af van de eShops op de vorige consoles van de platformhouder, en werkeloos scrollen door de lange lijst met afgeprijsde games is voor velen van ons een wekelijkse gebeurtenis geworden. We vroegen of Rose zelf door de eShop waadde voor koopjes.

Ik ben een groot voorstander van het ondersteunen van kleinere ontwikkelteams, dus soms vind ik het leuk om gewoon een paar games te kiezen en te zien wat de chat is

“Ik waad vrij vaak door de eShop, zo kies ik de game die ik vaak koop, maar de laatste tijd is het steeds moeilijker geworden om dat te doen. Meestal moet je door pagina’s en pagina’s met deals scrollen voordat je zelfs maar vind een of twee interessant uitziende titels, alleen al vanwege het enorme aantal titels dat je al een aantal keer hebt gezien met 90% korting. Ik probeer het echter nog steeds – ik ben een groot voorstander van het ondersteunen van kleinere ontwikkelteams, dus soms vind ik het leuk om gewoon een paar games te kiezen en te kijken wat de chat is. “

No More Robots heeft een vijfde game die in november in de eShop komt: downhill biker Afstammelingen landt op 6 november op Switch. We vroegen of hij zich in een betere positie voelt met die aanstaande Switch-lancering; verwacht hij dat het de trend van eerdere titels volgt of nog een curve-bal gooit?

“Descenders is een beetje een vreemd spel, omdat het gewoon niet de regels volgt als het gaat om hoe verkoopcijfers eruit moeten zien. Omdat zoveel mensen het spel nu kennen en omdat het zo goed wordt gedaan op andere platforms, op dit punt weet ik gewoon dat het het goed zal doen op Switch. We zagen dit met de PS4-lancering vorige maand – met niet veel platformpush in de lanceringsweek, werd de game nog steeds als een gek verkocht en blijft het gewoon doen, dankzij het eerdere succes. Met meer dan 3 miljoen spelers voor je game voordat je zelfs maar op Switch start, zal dit altijd naar de nieuwe platforms lekken. Dus ik ben er vrij zeker van dat we hetzelfde succes ook op Switch zullen zien . “

Gezien de precaire aard van de dingen in de eShop voor veel kleinere bedrijven, klinkt ‘redelijk zelfverzekerd’ zeker als een overwinning voor een groeiende uitgever, en Rose weet dat hij zich in een gelukkige positie bevindt. “Zoals je je kunt voorstellen, is het een vrij fijne situatie om in te zitten, en het neemt de druk een beetje van ons af. Dat is erg prettig, want 2020 is een lang, vermoeiend jaar geweest haha. “

Onze dank aan Mike voor zijn tijd. Descenders wordt eindelijk gelanceerd op Switch op 6 november en alle andere bovengenoemde games zijn nu te vinden in eShop – als je goed genoeg kijkt.

READ  De nieuwe Saints Row-rebootvideo bevat echte gameplaybeelden
More from Madison Garrett
Zo maak je een collage van de negen beste foto’s van je Instagram
Het jaar is bijna voorbij, dus het is tijd om een ​​collage...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *