Geld uitgeven aan games? Zo beperk je je in-app aankopen

Het is gemakkelijk om per ongeluk veel geld uit te geven aan uw favoriete spellen. Zo zorg je ervoor dat je je hand op de snee houdt.

Geld uitgeven aan games? Zo beperk je de schade

Veel games voor Android zijn gratis te downloaden en te spelen. Dat is prima, maar daar stopt het natuurlijk niet. In deze spellen kunnen in-app-aankopen worden gedaan. Met een klein bedrag ontgrendel je iets nieuws. Dat kunnen enkele items zijn om sneller vooruit te komen, kleding of zelfs compleet nieuwe levels.

Gamemakers doen natuurlijk hun best om je zo lang mogelijk te laten spelen en zoveel mogelijk geld uit te geven. Geld uitgeven in een spel dat je leuk vindt, is natuurlijk geen probleem. De makers verdienen een beloning voor hun werk, maar voor je het weet heb je meer uitgegeven dan je had gewild. Met deze tips zorg je ervoor dat je binnen de limieten blijft.

1. Geef jezelf een limiet

Om het bedrag dat u aan games uitgeeft te beperken, kunt u een limiet voor uzelf instellen. Die limiet kan een maximaal bedrag zijn dat je elke maand aan games uitgeeft, maar denk ook aan een limiet in je speeltijd. Veel spellen vragen geld als je veel speelt om bijvoorbeeld een energiemeter te vullen, maar door elke dag een beetje te spelen kun je vaak gratis verder.

Vinden uw kinderen het moeilijk om zich aan een limiet te houden? Dan kun je Play Store-cadeaubonnen gebruiken. Met zo’n kaart geef je een beperkt budget te besteden binnen games. Als het weg is, is het weg.

READ  Het Amerikaanse leger moet stoppen met rekruteren via games

2. Blokkeer in-app-aankopen

U kunt ook in-app-aankopen blokkeren, zodat alleen u een transactie kunt autoriseren. Ga hiervoor naar het menu in de Play Store en selecteer ‘Instellingen’. Bij ‘gebruikersinstellingen’ kies je voor ‘Verificatie vereisen voor aankopen’. Kies vervolgens ‘Voor alle Play-aankopen op dit apparaat’. Elke keer dat een in-app-aankoop wordt gedaan, moet u deze verifiëren. Zo doen uw kinderen nooit meer per ongeluk een dure aankoop.

3. Controleer in-app-aankopen voordat u een game downloadt

Voordat u een game uit de Play Store downloadt, kunt u controleren of er in-app-aankopen zijn. Dit staat direct bovenaan de app-pagina vermeld. Je kunt dan bij de Game info (bij ‘Over dit spel’) kijken hoe duur deze aankopen zijn. Helaas is deze informatie wat beperkt, omdat je alleen ziet hoe duur de goedkoopste en duurste in-app aankopen zijn en niet waarvoor ze bedoeld zijn.

Betaal voor je games

Het lijkt aantrekkelijk om alleen gratis games uit de Play Store te downloaden, maar met veel in-app aankopen kan zo’n verslavende game een behoorlijk dure grap worden. Je kunt er dus voor kiezen om alleen games te spelen waarvoor je vooraf moet betalen, maar waarbij geen in-app aankopen om de hoek liggen.

Een interessant alternatief hiervoor is Play Pass, een abonnement met een grote verzameling games die je vervolgens van begin tot eind vrij kunt spelen zonder ooit een in-app-aankoop te hoeven doen. Dit zijn de beste games op Play Pass.

games geven geld uit

5. Het is tijd voor een nieuw spel

Als je een nieuw spel start, kun je vaak een heel eind komen zonder te betalen. Pas als de makers je te pakken hebben, kom je in de verleiding om wat geld uit te geven. Zoals eerder gezegd, is er niets mis met het uitgeven van wat geld aan een game om de makers ervan te ondersteunen, maar als je je er niet prettig bij voelt, is het misschien tijd om een ​​ander spel te starten.

READ  Verbod op vluchten van 6 steden naar Kolkata verlengd tot 31 juli

6. Stel andere doelen

Voor bepaalde dingen in een game moet je vaak betalen. De makers van het spel motiveren je vervolgens om die dingen te doen. Het mooie van games is echter dat je je eigen doelen kunt stellen. Kies er bijvoorbeeld in een game als Pokémon GO voor om de meeste kilometers af te leggen in plaats van de meeste monsters. Daar heb je geen in-app aankopen voor nodig.

Meer tips om geld te besparen

De hele maand Android Planet draait om geld besparen. Lees onze tips over hoe u kunt besparen op uw digitale abonnementen en hoe u PlayStore-tegoed kunt verdienen met uw mening dat u vervolgens kunt besteden aan in-app-aankopen. Lees alle artikelen in het overzicht.

Dit maandelijkse thema wordt gesponsord door Oppo. Oppo heeft geen invloed op de inhoud van de artikelen die de redactie van Android Planet publiceert.

Written By
More from Aubrey Mason

In december komen er nog drie games naar Stadia

De officiële communityblog van Stadia heeft aangekondigd dat er deze maand nog...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *