Hoe speel je het spel Klondike, gratis en zonder download?

Wil je het Klondike-spel op al je apparaten spelen zonder het te hoeven downloaden? Speel Klondike zonder die vervelende advertenties? Het kan, lees het hier!

Iedereen heeft wel eens gehoord van het spel Patience, dat geweldige klassieke spel dat je alleen kunt spelen. Even weg van het dagelijkse leven. Klondike is een andere naam voor het spel Patience en wordt vooral in Amerika gebruikt. Het wordt ook wel Solitaire genoemd, wat ‘alleen’ betekent. Het gebruik van deze naam is echter niet correct, want dat is de verzamelnaam voor verschillende spellen zoals Freecell, Spider Solitaire en Geduld of Klondike. In Vlaanderen en het zuiden van Nederland wordt Klondike ook wel Mochelen genoemd. De naam Patience zoals Klondike ook wel ‘geduld’ wordt genoemd in het Frans en dat heb je wel nodig om dit geweldige spel te spelen.

Wat is het doel van het spel Klondike en hoe werkt het?

Het spel Klondike is gemaakt in samenwerking met Freecell, Patience Solitaire, Spider Solitair en TriPeaks Solitair standaard inbegrepen op uw Windows-pc. Maar je vindt het ook overal online. Klondike blijft de bekendste van de vijf versies en wordt daarom veel gespeeld. Er is niet echt veel tactiek of strategie voor nodig om het spel te spelen. Het doel is om te eindigen met stapels van vier kleuren, van de laagste kaart (de aas) tot de hoogste kaart (de koning). Deze kaarten verzamel je tijdens het spelen.

Het spel begint met zeven stapels. De eerste stapel aan de linkerkant heeft één kaart, de tweede stapel bevat er twee, enzovoort. De eerste kaart van elke stapel is altijd zichtbaar. Je kunt die eerste kaart naar een andere stapel verplaatsen of je kunt een andere kaart met een lager nummer bovenop deze kaart leggen. Elke keer dat u een kaart verplaatst, wordt de kaart eronder zichtbaar. Als je kaarten uit deze zeven stapels niet meer kunt gebruiken, heb je nog steeds de stockkaarten. Dit zijn 24 kaarten waar je doorheen kunt en die je op de 7 stapels kunt leggen. Je verplaatst de azen die je in het spel tegenkomt direct naar een van de eindstapels. Op deze manier krijg je vier eindpalen. Een stapel klaver, schoppen, ruiten en harten. Op het moment dat je niet verder kunt spelen, heb je verloren. Als je alle kaarten hebt kunnen spelen, springen de kaarten op het scherm naar je toe.

READ  Voor snel internet moet Ziggo de analoge radio doden

Je speelt Klondike vanaf je bank op al je apparaten

Het spel was vroeger Klondike of Geduld gespeeld met echte kaarten. Nu kunt u dat natuurlijk nog steeds doen. Schakel dan eerst de jokers uit, want je hebt ze niet nodig om Klondike te spelen. Met de opkomst van internet wordt dit spelen met kaarten echter steeds minder. Het is ook zo simpel. Het spelen van een spelletje Klondike op de computer of op je mobiele apparaat kan je helemaal ontspannen. Steeds meer soorten Klondike ontkiemen als paddenstoelen. Geweldige varianten die je helemaal alleen kunt spelen. Je kunt Klondike ook gratis spelen op onze website Patience.be. En het mooie hier is dat je geen last hebt van reclame en de game niet hoeft te downloaden. U kunt uw spel volledig aanpassen met allerlei achtergronden. Zo speel je het spel helemaal op je eigen manier.

More from Madison Garrett

Voetbalwedstrijd FSU bij Duke afgelast

Het voetbalteam van de staat Florida zal de geplande wedstrijd aanstaande zaterdag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *