Xbox, Outlook en Teams down: Microsoft heeft een grote storing gehad doordat de online servers niet werken

Xbox Live, Outlook, Microsoft Teams en meer zijn down vanwege een grote storing.

De problemen troffen ook Microsoft Azure, het cloud computing-platform, wat betekent dat de effecten van de technische problemen voelbaar zijn op andere websites en servers die niet lijken te zijn verbonden met Microsoft.

De statuspagina’s van het bedrijf leken aanvankelijk aan te geven dat het bedrijf geen probleem had op het moment van publicatie. Maar het Microsoft 365 Twitter-account heeft bevestigd dat het op de hoogte is van de problemen.

Het zei dat het “het probleem had geïsoleerd tot een netwerkconfiguratieprobleem, en we analyseren de beste mitigatiestrategie om het aan te pakken zonder extra impact te veroorzaken.”

Aan het begin van de werkdag verschenen er problemen met Teams en Outlook. Beide worden gebruikt door honderden miljoenen mensen, in bedrijven en scholen, die op de service vertrouwen om te bellen en informatie te delen.

Trackingwebsite DownDetector heeft klachten geregistreerd van duizenden gebruikers, met problemen die zijn vastgelegd in alle Microsoft-producten.

De storing lijkt gebruikers over de hele wereld te treffen, hoewel officiële Microsoft-updates aangeven dat sommigen mogelijk nog steeds verbinding met internet kunnen maken.

De problemen komen minder dan een dag nadat Microsoft de resultaten voor het vierde kwartaal bekendmaakte. Ze toonden aan dat hoewel de omzet licht steeg, de nettowinst met 12 procent daalde – en dat een groot deel van de omzet afkomstig was van de clouddiensten van het bedrijf.

READ  'ARK'-update 2.40 voegt Stego & Mammoth TLC 3 toe op PS4 en Xbox

Voorafgaand aan deze slechte resultaten zei Microsoft dat het 10.000 werknemers zou ontslaan als onderdeel van bredere kostenbesparende maatregelen.

Written By
More from Vanessa Hale
FIFA 22 PS5 en Xbox Series X Cross-Play game aangekondigd
Electronic Arts aangekondigd Ondersteuning voor cross-play FIFA 22 PS5-, Xbox Series X/S-...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *