Google beëindigt updates om slimme Assistent-displays van derden te doden

In een zeer stille onthulling zei Google dat het is gestopt met het updaten van Lenovo, JBL en LG Smart Displays. Het schrijven hangt al een tijdje aan de muur voor deze vormfactor, maar het is nog steeds verrassend.

Google-ondersteuningsartikel over hoeVoer Duo-gesprekken via je speakers en smartdisplayOnlangs deze “belangrijke” mededeling toegevoegd:

Belangrijk: Google biedt geen software-updates meer voor slimme beeldschermen van derden: Lenovo Smart Display (7″, 8″ en 10″), JBL Link View en LG Xboom AI ThinQ WK9 Smart Display. Dit kan de kwaliteit van videogesprekken en vergaderingen beïnvloeden.

Google kondigde voor het eerst zijn Smart Assistant-schermen aan in januari 2018 op CES. LG ThinQ WK9, Lenovo Smart Display 8/10 en JBL Link View kwamen later dat jaar in de verkoop. Het laatste smartdisplay van derden was eind 2019 een 7-inch model van Lenovo.

Google kondigde aan dat het in februari 2019 zou stoppen met de grote ontwikkeling van het onderliggende besturingssysteem. Op dat moment was Android Things alleen voor OEM’s die slimme schermen en luidsprekers ontwikkelden. Daarvoor was het gepositioneerd als een grootschalig Internet of Things-platform.

Smart Displays zagen in het begin veel nieuwe functionaliteit toen Google concurreerde met Amazon, maar ze hebben de laatste tijd maar heel weinig nieuwe functies gezien. In februari 2022 heeft Google de webbrowser op niet-Nest Hub Smart Displays uitgeschakeld vanwege een gebrek aan SafeSearch-ondersteuning. Alle recente ontwikkelingen zijn voor de first-party Nest Hub. Deze apparaten hebben een ander besturingssysteem (Cast en nu Fuchsia) dat Google rechtstreeks beheert.

READ  Oefen met de door AI aangedreven muziekgenerator van Google

De Nest Hub Max van vorig jaar kreeg bijvoorbeeld een door een camera aangedreven Look and Talk-functie en snelle zinnen om ‘Hey Google’ over te slaan. Zelfs dat lijkt te worden overschaduwd door de Pixel-tablet, die we eerder hebben besproken, is de toekomst van de slimme schermvormfactor.

Ondertussen zegt de aankondiging van vandaag niets over de Lenovo Smart Clock, die vergelijkbaar is met een slim display, maar met een ander systeem voor alle doeleinden.

We hebben uitgebreid gesproken over hoe Google in zijn huidige vorm achterop raakte bij Assistent toen AI vorm kreeg. Op een gegeven moment leek het klaar om de communicatiestructuur tussen al zijn platforms te worden. Nu heeft Google een grote stap terug gedaan en richt het zich vooral op de Android-telefoon/tablet-ervaring. Slimme schermen zijn hier duidelijk het slachtoffer van.

We zullen met Google communiceren over wat eigenaren van smartdisplays van derden in de toekomst van hun apparaten kunnen verwachten.

Het zou nog steeds moeten werken, maar de ervaring kan verslechteren (zoals in het geval van videogesprekken) en niet verbeteren.

FTC: We gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.

Written By
More from Lesley Curry
Black Friday-deals voor pc-gaming
De laatste vrijdag van november is eindelijk aangebroken, en daarmee het traditionele...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *