Google biedt Android-gebruikers meer opties voor zoekmachines

Europese gebruikers van Android-telefoons en -tablets krijgen binnenkort meer opties voor zoekmachines te zien. Naast Google kunnen gebruikers nu in de Android-instellingen kiezen uit een beperkt aantal alternatieve standaardzoekmachines. Om een ​​nieuwe juridische rel in de Europese Unie te voorkomen, breidt het bedrijf deze uit.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, kreeg in 2018 al een boete van ruim 4 miljard euro wegens oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Vervolgens kreeg Google ook een lijst met wijzigingen die de technologiegroep zou moeten doorvoeren. In 2019 kwam Google vervolgens met een selectiescherm voor zoekmachines. De keuzevrijheid voor de consument was echter nog enigszins beperkt. Andere eigenaren van zoekmachines moesten ook betalen om toegang te krijgen tot het selectiescherm. Concurrerende zoekmachines zoals Ecosia hebben hierover geklaagd.

Google belooft dat de vijf populairste zoekmachines in een bepaald land vanaf september bovenaan het selectiescherm staan. Hieronder staan ​​maximaal zeven alternatieve zoekmachines om uit te kiezen. Gebruikers kunnen ook alternatieve zoek-apps downloaden en als standaard instellen.

Rivaliserende zoekmachine DuckDuckGo zegt dat nieuwe wijzigingen door Google niet ver genoeg gaan “Google doet nu wat het drie jaar geleden had moeten doen: de gratis Android-zoekfavorieten van de Europese Unie”, zei CEO Gabriel Weinberg op Twitter. Maar volgens hem zou Google soortgelijke wijzigingen ook voor andere platforms en in alle landen moeten doorvoeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen

READ  Hornbach ondersteunt lock-down - MIXonline
More from Madison Garrett

Oubre Jr., Rubio bezocht Suns tweemaal dit reguliere seizoen van 72 wedstrijden

Kelly Oubre Jr. en Ricky Rubio zullen dit seizoen twee bezoeken aan...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *