Google blokkeert automatisch verlenende Play Store-abonnementen in India

U kunt uw automatische Android-app-abonnementen als vanzelfsprekend beschouwen, maar mensen in India zullen niet zo eenvoudig zijn. XDA ze heeft Ik leerde Google schort de automatische verlenging van abonnementen en gratis proefperioden op nadat de Central Bank of India (Reserve Bank of India) Ontwikkelde De regels vereisen een extra authenticatielaag voor abonnementen en andere terugkerende betalingen. De bevriezing wordt begin mei van kracht en zal doorgaan totdat het bedrijf ‘ecosysteemuitdagingen’ aanpakt, aldus een e-mail die naar de ontwikkelaars is gestuurd.

U kunt zich nog steeds abonneren op de diensten, maar u registreert zich aan het einde van elke periode opnieuw. Bestaande abonnementen met automatische verlenging worden niet beïnvloed, maar Google vraagt ​​app-makers om uit te leggen dat gebruikers eenmalige aankopen doen.

We hebben Google om commentaar gevraagd.

De nieuwe regels kunnen gemakkelijk van invloed zijn op andere digitale diensten, maar ze kunnen Play Store-gebruikers meer dan velen treffen. Android domineert de mobiele scene in India, en abonnementsdiensten zijn vooral van vitaal belang omdat het land wordt geconfronteerd met een nieuwe golf van lockdowns die wordt opgelegd door de COVID-19-pandemie – dit had grote problemen kunnen veroorzaken voor miljoenen mensen in de hoop de beats te streamen of hun favoriet te bekijken TV. Een serie.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden door ons redactieteam uitgekozen, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

READ  Winkelwedstrijd: Lego Luigi
Written By
More from Lesley Curry

Het kruisen van de dieren was een zooitje om Sanrio Amibo-kaarten op te hangen

Gretige Animal Crossing-spelers die hopen exclusieve Sanrio Amiibo-kaarten van Target te claimen,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *