Google brengt Gmail en Google Drive dichter bij elkaar met een nieuwe update

Als u ooit een Google-document (of ander Drive-bestand) met iemand heeft moeten delen, is er altijd een kwestie van machtigingen. Soms heb je niet altijd de juiste ingeschakeld en moet je beoogde doelwit toegang voor hen aanvragen, waarbij je via e-mail wordt gevraagd om de wijzigingen aan jouw kant aan te brengen. Het is niet moeilijk, het kost slechts een paar klikken, maar Google heeft zojuist een wijziging aangebracht om de workflow te vereenvoudigen. Nu kunt u toegangsverzoeken rechtstreeks vanuit uw Gmail-inbox verlenen.

Het Google Workspace-team uitgelegd:

Nu kunnen Gmail-gebruikers dat verzoek rechtstreeks vanuit die e-mail beheren, zonder het bericht achter te laten. U ontvangt met name een dynamische e-mail waarmee u het verzoek kunt beoordelen, het toegangsniveau kunt kiezen (bijv. Bewerken, reageren of bekijken) en rechtstreeks vanuit de e-mail toegang kunt verlenen.

Voorheen moest u het document openen op een nieuw tabblad of in een nieuwe app om het toegangsverzoek te beheren. De dynamische e-mail maakt het sneller en eenvoudiger om deze verzoeken te beheren en de toegang tot uw bestanden te regelen. Het werkt voor Gmail-gebruikers op internet, op Android en op iOS.

De wijziging wordt nu doorgevoerd (en zou iedereen binnen twee weken moeten treffen) voor gebruikers die dynamische e-mail hebben ingeschakeld. Het zou voor de meeste mensen standaard moeten zijn ingeschakeld. Als dit niet het geval is, controleert u uw Gmail-instellingen en schakelt u deze in als u daar de voorkeur aan geeft.

Bespaar veel op deze VPN-services voorafgaand aan Black Friday

Zo’n kleine verandering speelt waarschijnlijk in de algemene strategie van Google om Gmail te behandelen als een soort knooppunt voor zijn bredere reeks Workspace-apps. Het bedrijf hoopt dat u zijn e-mailapp zult zien als een one-stop-shop voor al uw productiviteitsbehoeften, en nieuwe functies zoals deze helpen dat idee te versterken.

READ  Dataminers ontdekken ongebruikte stemfragmenten van personages in Hyrule Warriors: Age Of Calamity

Written By
More from Lesley Curry
Chrome 91: 23% sneller met een nieuwe JavaScript-compiler
Google heeft een Laatste versie Vanaf de browser deze week met de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *