Google Foto's rolt de 'Stacks'-functie uit op Android

Google Foto's rolt de 'Stacks'-functie uit op Android

Google Photos heeft in november 'Photo Stacks' aangekondigd en is nu begonnen met de uitrol naar Android nadat ze hun debuut op iOS hadden gemaakt.

Om te helpen “gelijksoortige foto's die samen zijn gemaakt” binnen een “kort tijdsbestek” te organiseren, groepeert Google ze automatisch zodat u slechts één foto in het hoofdraster krijgt. Op het tabblad Foto's ziet u een nummer en een pictogram in de rechterbovenhoek van de miniatuur om aan te geven dat dit is gebeurd.

Wanneer je een collectie opent, verschijnen alle foto's in een cirkel waar je doorheen kunt scrollen. Met de 2×2-knop aan de voorkant van de onderste filmstrip kun je alles als een raster bekijken. Met de opties kunt u een andere beste selectie instellen, een foto uit de verzameling verwijderen, enkele bewaren en alle andere foto's verwijderen om uw bibliotheek op te ruimen.

Google maakt gebruik van de AI van Photo Stacks met een verticaal menu met drie stippen (horizontaal op iOS) om 'Stapel vergelijkbare foto's' snel in of uit te schakelen.

Wanneer u ondertussen een groep albums deelt of toevoegt, kunt u 'Alleen geselecteerde items' (Alleen topselectie) of 'Inclusief fotocollecties' (Alles) kiezen.

U kunt ook een hele groep foto's “degroeperen” om ze afzonderlijk in het hoofdraster weer te geven door ze lang ingedrukt te houden en op “Foto's degroeperen” te klikken.

Google bracht Photo Stacks voor het eerst naar iOS en begint nu beschikbaarheid voor Android te zien, hoewel het nog niet algemeen beschikbaar is:

Meer op Google Afbeeldingen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *