Google maakt Android-updates complexer

Android 12 is uitgebracht, maar voor de gemiddelde consument is de update op geen enkele smartphone te downloaden. Zelfs niet op de Pixel-smartphones van Google. Android-updates worden steeds ingewikkelder en dat is jammer.

Lees verder na de aankondiging.

Android-versies worden ingewikkelder

Google heeft de afgelopen jaren stappen gezet om nieuwe versies van Android sneller en overzichtelijker te maken. Nieuwe versies krijgen bijvoorbeeld gewoon een nummer in plaats van een grappige lieve naam, zodat iedereen precies weet waar het is. Android 12 is nieuwer dan Android 11, in plaats van te kijken of KitKat nieuwer is dan Oreo.

Daarnaast probeert Google updates sneller uit te rollen voor iedereen. Bijvoorbeeld door Android op te delen in twee delen: de kerntechnologie en de laag erbovenop. Ook zijn er steeds meer onderdelen die iedereen kan updaten via de Play Store.

Deze week was er een belangrijk moment: Android 12 is er. Iedereen die dit leest en nieuwsgierig is, wil weten wanneer ze de update kunnen downloaden. Op dit moment kan niemand dat. Ook niet als je een Google Pixel hebt.

open source-project

Voor de smartphones van Google wordt meestal eerst een nieuwe versie van Android uitgebracht. Vroeger waren het Nexus-apparaten en nu de Pixel-serie. Later volgen toestellen vaak die (bijna) versie van Android (zoals Nokia) en dan Samsung en andere fabrikanten omdat ze het besturingssysteem eerst moeten uitrusten met hun softwarelaag.

Nu is Android 12 alleen beschikbaar via het Android Open Source Project. Android is tenslotte compleet open source Het is gratis voor gebruik door iedereen. Het Open Source Project is bedoeld voor app-ontwikkelaars en smartphonemakers om de nieuwste versie van Android te krijgen.

READ  Google Chrome maakt extensies veiliger met geheel nieuwe update

Er zijn logische redenen waarom Android 12 nog niet beschikbaar is voor Google Pixel-smartphones. Zo zijn mensen die aan Android werken en mensen die aan Pixel werken niet hetzelfde. Pixelmensen moeten misschien nog steeds de i markeren en de t kruisen. Dit brengt de consument echter in verwarring.

Vergelijk met iOS

iOS is de grootste concurrent van Android. Zodra een nieuwe versie van dit besturingssysteem is uitgebracht, kan iedereen deze meteen downloaden. Op voorwaarde dat je iPhone niet te oud is en je de lange downloadtijd aankan als er een nieuwe update beschikbaar is. In principe kan iedereen direct aan de slag met de nieuwe functies.

Mensen die nu lezen dat Android 12 is uitgebracht, hebben vaak geen idee waarom ze de update en nieuwe functies nog niet hebben gezien. Dan moet je naar sites als Android-planeet Ga erover lezen. En elke keer is het een ander verhaal.

Dit komt natuurlijk omdat Android heel anders werkt en zijn voordelen heeft. In tegenstelling tot iOS is Android niet gesloten, maar wat de fabrikanten en gebruikers zelf maken. Dit zou echter duidelijker moeten zijn. Google was goed op weg, maar dit is weer een stap terug.

Meer over Android 12

Benieuwd wat je met Android 12 gaat doen als de update eindelijk uitkomt? Bekijk het volledige overzicht van Android 12. Bekijk ook het updateoverzicht van Android 12 om te weten wanneer je smartphone de update ontvangt.

More from Madison Garrett
Speciale klantapps van winkelcentra in Pijnacker
Het HYPElab is gelanceerd in de winkelcentra Pijnacker Centrum en Parade Nootdorp....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *