Hoe Aadhaar-kaart downloaden of krijgen zonder geregistreerd mobiel nummer?

Geldigheid van de Aadhaar-kaart gedownload

UIDAI is bevoegd om een ​​uniek 12-cijferig identificatienummer (Aadhaar-nummer) te verstrekken aan inwoners van India op basis van de demografische en biometrische gegevens die tijdens de registratieprocedure zijn verstrekt. Bewoners ontvangen hun Aadhaar-kaart in fysieke vorm via de post na het succesvol indienen van hun registratieaanvraag.

UIDAI op haar officiële website biedt ook de mogelijkheid om Aadhaar in elektronische vorm te downloaden, ook wel bekend als gedownloade Aadhaar of e-Aadhaar. Volgens Sectie 4 (3) van de Aadhaar Act 2016, “kan het Aadhaar-nummer worden geaccepteerd, in fysieke of elektronische vorm onder voorbehoud van authenticatie en andere voorwaarden, zoals gespecificeerd door de regelgeving, als bewijs van de identiteit van de houder van een Aadhaar-nummer voor welk doel dan ook.”

Volgens UIDAI bevat de gedownloade Aadhaar (e-Aadhaar) de naam, het adres, het geslacht, de foto en de geboortedatum van de houder in hetzelfde formaat als de gedrukte Aadhaar-brief. De geschiedenis van het genereren en downloaden van Aadhaar is ook opgenomen in de gedownloade Aadhaar.

In overeenstemming met de Information Technology Act 2000, die legale acceptatie van elektronische records met digitale handtekeningen toestaat, is een gedownloade Aadhaar (e-Aadhaar) een document dat digitaal is ondertekend door UIDAI. Een gedownloade Aadhaar, ook wel bekend als e-Aadhaar, is een legitiem en veilig elektronisch document dat op dezelfde manier zal worden behandeld als een gedrukte Aadhaar-brief.

In het gedeelte “Mijn Aadhaar” van de UIDAI-portal kunt u Aadhaar downloaden door uw Aadhaar-nummer of registratie-ID en beveiligingscode in te voeren, waarna u een eenmalig wachtwoord (OTP) op uw geregistreerde mobiele nummer krijgt. Aadhaar-kaarthouders die hun mobiele nummer niet hebben gekoppeld of geregistreerd met hun Aadhaar-nummer, kunnen echter een fysieke kopie van hun kaart krijgen door de onderstaande methoden te volgen.

READ  Drishyam 2 volledige film gelekt op Movierulz gratis download | Mohanlal's Drishyam 2-download van Tamilrockers
-->

Stappen om Aadhaar-kaart te downloaden zonder geregistreerd mobiel nummer online

Stappen om Aadhaar-kaart te downloaden zonder geregistreerd mobiel nummer online

  • Bezoek de officiële website van UIDAI https://uidai.gov.in/ en ga naar het gedeelte “Mijn Aadhaar”.
  • Klik nu onder het vervolgkeuzemenu met services op “Aadhaar PVC-kaart aanvragen”
  • Nu wordt u doorgestuurd naar https://myaadhaar.uidai.gov.in/ waar u opnieuw op de optie “Aadhaar PVC-kaart aanvragen” moet klikken.
  • Voer nu uw 12-cijferige Aadhaar-nummer / 28-cijferige registratie-ID in en vink het vakje aan met de tekst ‘Mijn mobiele nummer is niet geregistreerd’
  • Voer nu uw alternatieve mobiele nummer in dat niet is gekoppeld aan het Aadhaar-nummer en klik op “Verstuur OTP”
  • Accepteer nu de algemene voorwaarden en klik op de knop “Verzenden”.
  • Op de volgende pagina krijgt u een voorbeeld van uw Aadhaar PVC-kaart die u kunt downloaden door een betaling van Rs 50/- te doen (inclusief GST- en Speed-postkosten).
  • Na een succesvolle betaling wordt een ontvangstbewijs met een digitale handtekening afgegeven, die bewoners in pdf-formaat kunnen downloaden. Het 28-cijferige serviceverzoeknummer wordt ook per sms naar de bewoners gestuurd.
  • Binnen 5 werkdagen na ontvangst van een aanvraag voor een PVC Aadhaar-kaart van een inwoner, geeft UIDAI de afgedrukte Aadhaar-kaart af aan de postafdeling. Inwoners van Aadhaar PVC-kaarten worden verzonden via SPEED POST van India Post, volgens de bezorgingsvoorschriften van de postafdeling, naar hun adres dat is geregistreerd in de Aadhaar-database.

Voordelen van het gebruik van de Aadhaar PVC-kaart:

Voordelen van het gebruik van de Aadhaar PVC-kaart:

UIDAI lanceerde de Aadhaar PVC-kaart, de nieuwste Aadhaar-versie. Op PVC gebaseerde Aadhaar-kaart bevat digitaal gecodeerde QR-code met foto en demografische details van Aadhaar-kaarthouder met verschillende veiligheidsmaatregelen.

Het kan online worden besteld met uw Aadhaar-nummer, virtuele ID of registratie-ID op uidai.gov.in of Resident.uidai.gov.in. Niet-geregistreerd/alternatief mobiel nummer kan worden gebruikt door degenen die geen geregistreerd mobiel nummer hebben om de PVC-versie van Aadhaar Card te downloaden.

READ  CU 2021, FSBA Instructions Download Guide

Het ultieme voordeel van het gebruik van de Aadhaar PVC-kaart zijn de beveiligingsfuncties die een veilige QR-code, hologram, kleine tekst, spookafbeelding, uitgiftedatum en afdrukdatum, guillochepatroon en reliëf Aadhaar-logo bevatten.

Aangezien de PVC-kaart/brief fysiek is voor uw Aadhaar-kaart, kan men ook wijzigingen aanbrengen in de verstrekte gegevens. Inwonende Indianen die hun Aadhaar PVC-kaart willen bijwerken, moeten eerst hun Aadhaar bijwerken door naar het Permanent Registratiecentrum of SSUP-portaal te gaan om een ​​wijziging aan te vragen.

Written By
More from Eda Greene
WWE Racing Showdown beschikbaar op Google Play: registreer je vooraf en ontvang een gratis beloning
Door: Tech Desk | New Delhi | Bijgewerkt: 1 december 2020 13:46:41...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *