Google Maps Go navigeert door 500 miljoen downloads

De lichtgewicht Google Maps Go-client die is ontworpen voor Android Go-apparaten heeft nu meer dan 500 miljoen downloads op Play Store.

Android Go is een poging om opkomende markten te voorzien van een mobiel besturingssysteem dat specifiek is ontworpen of in ieder geval geschikt is voor bescheiden smartphone-apparaten. Apps zoals Google Maps Go bieden een slankere ervaring zonder dat u een grote app hoeft te downloaden.

Omdat de applicatie kleiner is, heb je niet veel systeembronnen of systeembronnen nodig, of zelfs een sterke netwerkverbinding om het effectief te laten werken. Google Maps Go kan op elk apparaat worden gebruikt als u het zelf wilt uitproberen.

In feite is Maps Go een progressieve web-app, dus het start gewoon een exemplaar van het Chrome-browservenster. Met dit in gedachten lijkt de ervaring misschien erg eenvoudig in vergelijking met de Google Maps waarmee u waarschijnlijk bekend bent. Dit betekent ook dat Google Chrome nodig is om het te gebruiken.

Google beweert dat Maps Go tot 100 keer kleiner is dan een volvette Android-app. Zoals we opmerkten, betekent de PWA-aanpak dat deze het beste zou moeten werken als je een beperkt apparaat of een onbetrouwbare netwerkverbinding hebt.

Om de bestandsgrootte van de applicatie verder te verkleinen, is navigatie niet beschikbaar en is een aparte navigatie vereist voor de Google Maps Go-add-on om deze te downloaden. Voor degenen met een Android Go-apparaat zijn beide apps vooraf geïnstalleerd. Als het downloadgetal van 500 miljoen een statistiek is, zijn er genoeg apparaten in het wild.

Meer in de Google Play Store:


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *