Google Messages heeft ons de Android-sms-functie gegeven die we voor altijd wilden hebben

Sarah Teo / Cnet

Ben je ooit vergeten een sms met een gelukkige verjaardag naar een vriend te sturen? Of had je midden in de nacht een idee dat je wanhopig met je collega’s wilde delen, maar niet het risico wilde nemen om ze wakker te maken als hun ring aan was? Gebruik de volgende keer dat dit gebeurt Google-berichtenNieuwe planningstool om de exacte tijd en datum te kiezen waarop u het bericht wilt verzenden.

SMS-planner is een van de Verschillende nieuwe Google-updates voor zijn Android-apps​ Google onlangs Er worden verschillende updates aangekondigd Android-apps, waaronder Google Maps, Google Assistant en Herhaal je woorden

Voordat u een bericht kunt plannen, moet de nieuwste versie van Google Berichten op uw telefoon zijn geïnstalleerd. Merk op dat deze functie niet werkt met de standaard sms-app van je telefoon, het werkt alleen met Google Berichten. Als u niet weet hoe u de standaard berichten-app moet wijzigen, hoeft u zich geen zorgen te maken: de eerste keer dat u Google Berichten opent, wordt u gevraagd of u de overstap wilt maken. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat u over de meest recente versie van Berichten beschikt, is door de Play Store-app te openen en naar Mijn apps En controleer op updates. (Ik heb de nieuwe functie in Messages release 7.4.050.)

Hieronder laat ik u zien hoe u een sms-bericht plant, inclusief het kiezen van een aangepaste verzendtijd en hoe u het bericht kunt bewerken als u iets wilt wijzigen.

Planner-een-sms-google-berichten

Een bericht plannen is heel eenvoudig.

Screenshots door Jason Cipriani / CNET

Een sms plannen met de Google Berichten-app

De eerste keer dat u de Google Berichten-app start en een gesprek opent na het updaten naar de nieuwste versie, ziet u een kleine pop-up verschijnen boven de knop “Verzenden” om u te laten weten dat berichten kunnen worden gepland. Dit is vergelijkbaar met wat u ziet Plan een e-mail in Gmail

Om een ​​tekst te plannen, begint u met het typen van uw bericht en houdt u vervolgens de knop Verzenden ingedrukt. Ik raad u aan het exacte tijdstip te kiezen voordat u uw brief volledig schrijft, zodat u niet per ongeluk de brief schrijft en verstuurt.

Nadat u lang op Verzenden hebt gedrukt, ziet u een pop-up met vooraf ingestelde datums en tijden. U kunt een van deze suggesties gebruiken of op klikken Kies de datum en tijd​ Hiermee wordt de Android-datum- en tijdkiezer geopend, waarmee u kunt aanpassen wanneer het bericht per minuut wordt verzonden. (Handig als je iemand een gelukkige verjaardag wilt wensen op hetzelfde moment dat ze geboren zijn.)

Als u klaar bent met het instellen van de tijd, tikt u op Onthoudt

U kunt dan uw bericht schrijven. U bent niet alleen beperkt tot het plannen van sms-berichten, maar u kunt ook foto’s en video’s toevoegen. Als je klaar bent, klik je op de knop Verzenden, die nu een klein klokpictogram bovenop de vlieger zou moeten hebben.

Bewerken-scheudled-message-google

U kunt altijd een bericht bewerken.

Screenshots door Jason Cipriani / CNET

Hoe u een gepland SMS-bericht kunt bekijken, bewerken of verwijderen

Er verschijnt een gepland bericht in uw chatthread, maar er staat een klok en een notitie in Gepland bericht Onder het. U kunt het bericht met één klik verbergen Gepland bericht Als je dat liever hebt.

Tik op het klokpictogram om het bericht of de opgegeven bezorgtijd te wijzigen. Er verschijnt een lijst met drie opties. Deze opties zijn Bericht bijwerken, Nu verzenden of Bericht verwijderen.

Met het updatebericht kunt u de tekst bewerken of een andere tijd kiezen. nu verzenden Het bericht wordt direct verzonden. Verwijder een bericht De tekst wordt genegeerd.

De mogelijkheid om een ​​bericht in te plannen is zeker een handige functie, vooral als je je vaak herinnert dat je een bericht op het verkeerde moment hebt verzonden en je het uiteindelijk vergeet.

Google Berichten is een krachtige sms-app die nog meer trucs in petto heeft, zoals de Google Chat-functie die toevoegt: IMessage-achtige functies voor AndroidAndroid 12 Het is ook onlangs aangekondigd, en er komt nog veel meer bij kijken Ik kijk uit naar de lancering later dit jaar​ Of, als je dapper genoeg bent, U kunt het nu installeren

READ  Panasonic maakt vacuümgadget om draadloze oordopjes van treinrails te redden
Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *