Heeft Oculus Quest 2 een pc nodig om games uit te voeren?

De populariteit van VR begon toe te nemen met de release van Oculus Rift en HTC Vive. Deze koptelefoon moet op een computer worden aangesloten, dus potentiële kopers vragen zich af of dit het geval is Oculus Quest 2 Heeft ook een computer nodig om games te spelen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk ingewikkelder dan verwacht.

Moet de Oculus Quest 2 worden aangesloten op een computer?

Oculus Quest 2 is een zelfstandig apparaat. Dus, in tegenstelling tot de hoofdtelefoons uit de Oculus Rift- en HTC Vive-serie, is er geen pc nodig. Het enige andere apparaat dat gebruikers nodig hebben, is een smartphone, maar dit is alleen nodig als gebruikers het voor de eerste keer bedienen.

Quest 2 heeft een interne Qualcomm Snapdragon XR2-chip die wordt geleverd met 6 GB RAM en Adreno 650 GPU, wat genoeg is om een ​​indrukwekkend scala aan games uit te voeren. Spelers kunnen games en apps downloaden die speciaal voor Oculus Quest 2 zijn gemaakt via de Oculus Store of door sideloading, en ze werken volledig op de headset.

Hoewel Oculus Quest 2 niet op een computer hoeft te zijn aangesloten om games en applicaties uit te voeren, betekent dit niet dat u dit niet kunt doen. Quest 2 kan worden gebruikt als een complete pc VR-headset met de Oculus Link-functie. Gebruikers kunnen de headset via een USB-C-kabel (of USB-A naar USB-C) of via Wi-Fi op een computer aansluiten en games spelen van Steam en de pc-versie van de Oculus Store. Games die met Oculus Link op een high-end pc worden gespeeld, zijn vaak beter dan de originele Quest 2-versies en alle functies, inclusief tracking van binnen naar buiten, werken feilloos.

READ  Tomb Raider: Final Survivor Trilogy gelekt door Microsoft

Oculus Rift 2 is een van de meest veelzijdige VR-headsets tot nu toe. Of gamers het nu alleen of op een pc willen gebruiken, het is de momenteel aanbevolen HMD.

Written By
More from Max Mcgee

Bekeken Apex Legends Wattson nerf

Het laatste seizoen van Apex Legends begon deze week, en zoals elke...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *