Google onthult 16 nieuwe games voor de streamingdienst Stadia

De zoekgigant toonde de nieuwe games tijdens de Stadia Connect-presentatie. Veel gamebedrijven laten in deze periode hun nieuwe games zien. Normaal gebeurt dit op spelbeurs E3, die vanwege de coronamaatregelen is afgelast.

De volgende spellen kwamen allemaal aan bod:

Outcasters – Een competitieve shooter gemaakt door Splash Damage, die eerder games maakte zoals Return to Castle Wolfenstein en de multiplayer-modus van Gears of War 4 en 5. Dit is een exclusieve titel die alleen op Stadia wordt weergegeven.

Orks moeten sterven! 3 – een vervolg op een bekende indie-gameserie waarin spelers vallen moeten bouwen om hordes orcs af te weren Exclusief voor Stadia en vanavond gratis speelbaar voor Stadia Pro-abonnees.

Super Bomberman R online – Een vervolg op de klassieke Bomberman-gameserie die met een groot aantal mensen tegelijk kan worden gespeeld. Verschijnt voor het eerst op Stadia en zal dit najaar speelbaar zijn.

Een hand klappen – Een puzzelspel waarbij je in de microfoon van je gamepad moet zingen om problemen op te lossen. Vanaf vanavond te koop.

Dood bij daglicht – Een survival-horrorspel dat eerder op andere consoles verscheen, maar ook op Stadia kan worden gespeeld. De Google-variant heeft speciale functies waarmee kijkers van livestreams kunnen stemmen op favoriete spelers, wat van invloed is op de game. Verschijnt in september.

PlayerUnknown’s Battlegrounds seizoen 8 – De nieuwste update van deze Fortnite-concurrent komt op 30 juli ook naar Stadia.

Hitman en Hitman 2 – Beide sneak-games maakten eerder hun debuut op gameconsoles en zullen ook speelbaar zijn op Stadia. Beide zijn verkrijgbaar vanaf 1 september.

READ  Spotify en Epic Games zijn woedend over lagere commissie in App Store

Huurmoordenaar 3 – Het nieuw aangekondigde vervolg Hitman 3 wordt ook uitgebracht voor Stadia. Het staat gepland voor januari 2021, vermoedelijk tegelijkertijd met de gameconsoleversie.

Serieuze Sam 4 – De serie Serious Sam shooter krijgt een nieuw vervolg dat alleen speelbaar is op Stadia en pc. Beschikbaar vanaf augustus.

Outriders – Coöperatieve shooter van Square Enix in Japan. Was eerder aangekondigd voor gameconsoles en is vanaf eind 2020 ook te spelen op Stadia.

WWE 2K Battlegrounds – Komische versie van Amerikaans showworstelen. Beschikbaar vanaf 18 september.

PGA TOUR 2K21 – Nieuwste aflevering in een beroemde serie golfspellen. Op 21 augustus uitgebracht.

NBA 2K21 – Nieuwe basketbalspel deze maand beschikbaar op Stadia.

Hallo buurman – Horrorspel waarbij je bij je buurman moet inbreken om te doen wat hij in zijn kelder verbergt. Beschikbaar vanaf 20 september.

Hallo buurman: verstoppertje – Prequel van de bovenstaande game eind dit jaar beschikbaar.

Samenwerking met bekende gamestudio’s

Google heeft ook partnerschappen aangekondigd met gamestudio’s Harmonix, Uppercut Games en Supermassive Games. Alle drie werken ze momenteel aan games die exclusief voor Stadia worden uitgebracht.

Harmonix staat bekend om muziekgames waaronder de Rock Band-serie, waar je muziek kon spelen met plastic gitaren. Uppercut Games heeft het scifi-spel Epoch gemaakt. Supermassive Games werd beroemd met Until Dawn, een horrorspel dat speelde als een interactieve film.

Written By
More from Aubrey Mason

De lancering van Fallout 76 weerhoudt Bethesda er niet van om meer multiplayer-games toe te voegen.

Bethesda, uitgever van Fallout en The Elder Scrolls, wil nog steeds multiplayer-games...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *