HarmonyOS 2.0 bèta: zo ziet Huawei’s Android-vervanging eruit

Huawei is begonnen met het uitrollen van de HarmonyOS 2.0-bèta. Deze testversie is nu beschikbaar voor app-ontwikkelaars en zou uiteindelijk het Android-besturingssysteem moeten vervangen. Het is nog niet bekend wanneer de bèta voor consumenten verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

HarmonyOS 2.0 komt eraan

Geïnteresseerde ontwikkelaars met een geschikte Huawei-smartphone kunnen zich nu aanmelden voor het testprogramma van de nieuwe software. HarmonyOS is een besturingssysteem voor (onder andere) smartphones en wordt door Huawei zelf gemaakt. Onderstaande video laat zien hoe het platform eruitziet op een Huawei P40.

De proefversie is alleen beschikbaar voor app-ontwikkelaars en andere mensen die op professionele wijze met Huawei-smartphones werken. Daarnaast is de bèta nog maar op een handvol toestellen beschikbaar, waaronder de Huawei P40, Huawei P40 Pro en Huawei Mate 30.

Nieuwsgierige ontwikkelaars kunnen zich aanmelden via de website van Huawei. Je wordt dan (of niet) toegelaten tot het testprogramma en je kunt de bèta downloaden. Let op: dit is een testversie die mogelijk onstabiel is. Het is daarom niet aan te raden om HarmonyOS 2.0 te gebruiken op een telefoon die je dagelijks gebruikt.

Op het eerste gezicht ziet HarmonyOS 2.0 er hetzelfde uit als EMUI 11, de ‘schil’ die Huawei momenteel over zijn Android-telefoons legt. Het ontwerp, de structuur en de app-pictogrammen zijn vrijwel identiek. Het bedrijf heeft niet bekendgemaakt wanneer de consumententestversie uitkomt.

Meer dan HarmonyOS

HarmonyOS is het nieuwe ecosysteem van Huawei. Het besturingssysteem draait momenteel op verschillende apparaten van de Chinese fabrikant, waaronder smart tv’s. Het is de bedoeling dat het platform de komende jaren ook breder beschikbaar komt op zijn smartphones. Uiteindelijk gaat HarmonyOS Android, het huidige besturingssysteem van Huawei-telefoons, vervangen.

READ  Update Waddenzee Recreant App | Rijkswaterstaat

Het bedrijf is al enige tijd in conflict met de Amerikaanse overheid en mag daarom geen zaken doen met Google, de eigenaar van Android. Daarom heeft het bedrijf de afgelopen jaren hard gewerkt aan HarmonyOS om minder afhankelijk te zijn.

Het laatste nieuws over HarmonyOS:

More from Madison Garrett

Detroit Tiger-speler Isaac Paredes slaat HR-koppeling in Game 7 in Mexico

dichtbij Spencer Torkelson, de derde man in het Detroit Tiger Team, praat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *