Google Pixel-updates laten een strikt releaseschema vallen

Google Pixel-updates laten een strikt releaseschema vallen

Google hanteert al jaren een relatief regelmatig schema voor het uitbrengen van Pixel-updates op voorspelbare data, maar dat schema heeft de afgelopen jaren veel vertraging opgelopen. Google bevestigde deze week dat er vanaf de Pixel 8 updates voor Pixel-telefoons zullen worden uitgebracht zodra deze gereed zijn.

Over het algemeen brengt Google nieuwe updates voor Pixels uit volgens een van de weinige schema’s. Maandelijkse beveiligingsupdates zouden op de eerste maandag van elke maand moeten arriveren. Driemaandelijkse functiedemonstraties verschijnen doorgaans in maart, juni, augustus (met een nieuwe versie van Android) en december. Het schema is van tijd tot tijd veranderd, maar dat is tenminste het algemene idee.

in Blogpost Als we dieper ingaan op de nieuwe zevenjarige updatetoezegging die Google heeft gedaan met de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, zegt het bedrijf ook dat het zal stoppen met het vastleggen van een formeel schema voor Pixel-updates, en deze in plaats daarvan alleen zal uitbrengen als ze klaar zijn.

Google legt uit:

We hebben ook gekeken hoe we op consistente basis de hoogste kwaliteit en best geteste updates aan Pixel-gebruikers kunnen leveren. Als onderdeel van deze inspanning zullen onze beveiligingsupdates, bugfixes en functie-updates niet langer elke maand op een specifieke dag worden gepubliceerd. In plaats daarvan zullen we updates uitrollen zodra we de noodzakelijke tests hebben voltooid om ervoor te zorgen dat ze de ervaring voor alle Pixel-klanten verbeteren.

Omdat de context van de blogpost blijkbaar alleen over de Pixel 8-serie gaat misschien Dat dit wellicht alleen geldt voor die nieuwe toestellen, maar het lijkt waarschijnlijk dat dit de nieuwe Pixel-updatefilosofie van Google in zijn geheel is.

READ  Cities: Skylines II is aangekondigd voor PS5, Xbox Series X en pc

Wat betekent dit voor de toekomst?

De updatefrequentie voor Pixel-telefoons zal waarschijnlijk versoepeld zijn, niet qua frequentie, maar qua timing. Dit is misschien geen slechte zaak, maar het zal zeker een allegaartje zijn. Enerzijds zou dit kunnen betekenen dat we updates later zien als Google vertraging ondervindt (al hebben we dat al gezien), maar het kan ook betekenen dat maandelijkse updates soms eerder arriveren, aangezien dit niet ongebruikelijk was voor alles op maandag. van de maand” om het updateschema naar de tweede week van de maand te verplaatsen.

Meer over Google Pixel:

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te genereren. meer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *