Google staat Workspace-gebruikers toe om Microsoft Office-bestanden te bewerken via Gmail – Computer – Nieuws

Vanaf vandaag kunnen Google Workspace-gebruikers Microsoft Office-bestanden die als bijlage bij een e-mail zijn gevoegd, rechtstreeks in een Google-programma openen en bewerken. Voorheen moesten gebruikers het bestand downloaden om het te kunnen bewerken.

Wanneer Google Workspace-gebruikers een Office-document als bijlage ontvangen, kunnen ze dat volgens Google wijzig het bestand rechtstreeks. Om dit te doen, moeten ze op het potloodpictogram klikken. Aanpassing gebeurt in de Google-omgeving. Bij het bewerken van een .pptx-document worden gebruikers daarom doorgestuurd naar Google Presentaties. Het document wordt niet geconverteerd naar een Google-bestandsindeling, maar behoudt de originele Microsoft Office-bestandsindeling.

Voorheen moesten gebruikers eerst een document downloaden naar een apparaat of naar Google Drive om het bestand van daaruit te bewerken. Door direct in de bijlage te kunnen aanpassen, zegt Google gebruikers tijd te willen besparen. Gmail-gebruikers kunnen Google-bestanden, zoals Documenten, vanuit de bijlage zelf bewerken. Wanneer gebruikers een bestand wijzigen, kunnen ze in het menu Bestand kiezen om het gewijzigde bestand opnieuw te e-mailen.

Google stelt ook dat het in Documenten mogelijk moet zijn om verschillende pagina-oriĆ«ntaties binnen hetzelfde document te gebruiken. Zo is het binnenkort mogelijk om zowel staande als liggende pagina’s in een document te hebben. Volgend jaar moet het ook mogelijk zijn om afbeeldingen achter tekst te plaatsen. Ten slotte heeft Google een add-on voor macroconversie gemaakt, die Excel-macro’s naar Sheets-macro’s kan converteren.

READ  Slimme big bags HZPC meet de temperatuur van pootaardappelen
More from Madison Garrett

Office voor Windows versie 2102 Build 13801.20004 is beschikbaar om te downloaden (Beta); Ze veranderen

door Madison Jarrett Deur Madison Jarrett door Ida Green Office voor Windows...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *