Videoadvertenties genereren de meeste installaties per vertoning voor casual marketeers voor mobiele games

Videoadvertenties genereren de meeste installaties per vertoning en het hoogste rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) in vergelijking met andere advertentie-indelingen voor casual game-marketeers. Dat is volgens een nieuw acquisitierapport voor mobiele gebruikers van Moloco, waarin de prestaties van banners, interstitials, native ads en video’s worden onderzocht op basis van statistieken zoals kosten per betaler (CPP), ROAS en retentie.

Om te begrijpen hoe casual game marketeers hun advertentie-uitgaven effectiever kunnen budgetteren, Moloco verzamelde meer dan 1 miljard advertentievertoningen in 100 advertentiecampagnes van 32 verschillende casual games. Moloco heeft vervolgens de resulterende 675.000 installaties en 162.000 eerste in-app-aankopen afgezet tegen de specifieke advertentie-indelingen en platforms die zijn gebruikt om ze te produceren.

Ten eerste ontdekte Moloco dat video het beste presteert op zowel iOS als Android. Gemiddeld bereikte video een CPP van $ 104,48 en een ROAS van 16,96 procent gedurende 30 dagen. Ter vergelijking: native ads en statische interstitials kwamen uit op bijna tien keer de CPP.

Videoadvertenties genereren ook de meeste installaties per mille (IPM) voor casual game marketeers. Tijdens de onderzoeksperiode van Moloco genereerden videoadvertenties een IPM-snelheid van 2,63, vergeleken met andere formaten die minder dan 0,5 IPM genereren.

Vervolgens laten de gegevens zien dat interstitial-advertenties de hoogste CPP hebben vanwege hun relatief lage installatie-tot-aankooppercentage van 6,3 procent, hoewel dit formaat nog steeds een nettopositief ROAS oplevert, met een benchmark op dag 30 van 8,28 procent.

Interstitial-advertenties hebben het snelste aantal dagen vóór de eerste aankoop (0,72 dagen). Toch claimen ze de laagste ROAS van drie, zeven en dertig dagen van advertentiemateriaal. Ter vergelijking: video heeft het op een na hoogste aantal dagen vóór aankoop, gemiddeld 2,19 en een hoger ROAS.

Native ads hebben een hoge CPP, maar laten op dag 30 een sterk retentiepercentage zien van 62,59 procent.

Banneradvertenties hebben met 21,58 procent de hoogste ROAS van 30 dagen, maar een relatief lage IPM – een dynamiek die aangeeft dat banneradvertenties gevoeliger zijn voor een soort advertentiefraude die organische stroperij wordt genoemd.

Betalerswerving op iOS is consequent duurder dan op Android, met uitzondering van banneradvertenties. Ondanks het hogere installatiepercentage voor iOS is de gemiddelde CPP – $ 145,65 – veel hoger dan voor Android, $ 95,08.

Op iOS-apparaten zijn banneradvertenties ($ 81,86) en videoadvertenties ($ 149,93) de meest kosteneffectieve formaten. Voor Androids zijn het videoadvertenties ($ 67,12) en banneradvertenties ($ 193,66).

READ  FIFA 22 downloadgrootte onthuld

Written By
More from Eda Greene

De officiële Space Jam 2-stickers staan ​​al op WhatsApp: hoe download je ze

Space Jam: een nieuwe erfenis Het werd een paar dagen geleden uitgebracht...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *