Google Stadia komt officieel naar iOS als webapp

Google kondigde donderdag iOS-ondersteuning aan voor zijn Stadia cloud gaming-service, in de voetsporen van Microsoft door zich tot het mobiele internet te wenden om de App Store-beperkingen van Apple te omzeilen. Google zegt dat het een progressieve web-app-versie van Stadia heeft gebouwd die zal worden uitgevoerd in de mobiele versie van Apple’s Safari-browser, vergelijkbaar met hoe Microsoft van plan is om zijn concurrerende xCloud-service ergens volgend jaar op iOS te leveren.

Maar Google is van plan om Microsoft de komende weken te verslaan met openbare tests van zijn versie. Nvidia heeft vandaag ook aangekondigd dat het een bètaversie van de webapp van zijn GeForce Now-cloudgameservice op iOS beschikbaar is.

Apple heeft eind augustus zijn regels rond cloudgamen verduidelijkt door providers als Google en Microsoft te vertellen dat hun apps niet waren toegestaan ​​in de App Store vanwege beperkingen die Apple oplegt aan software die games naar de iPhone en iPad streamt. Apple heeft uiteindelijk zijn beperkingen versoepeld na openbare kritiek van Microsoft en anderen, maar de App Store vereist nog steeds dat bedrijven afzonderlijke games indienen voor beoordeling door de App Store. Microsoft noemde het compromis een “slechte ervaring voor consumenten” alvorens te besluiten dat het in plaats daarvan een webapp-versie van xCloud voor iOS zou ontwikkelen. Nu doet Google hetzelfde.

De aankondiging van de iOS-test valt samen met het eenjarig jubileum van Stadia van de publieke lancering afgelopen herfst. Google heeft vandaag ook aangekondigd dat de eerste reeks gratis te spelen games naar Stadia zou komen, na de onthulling eerder deze week dat de basisversie van Bungie’s Destiny 2 zou niet langer een Stadia Pro-abonnement van $ 10 per maand nodig hebben en kan nu worden gespeeld door iedereen met een Google-account die zich aanmeldt voor Stadia. En State Share, de streamervriendelijke Stadia-functie waarmee spelers hun exacte punt in een game kunnen delen met kijkers of volgers op sociale media, wordt in januari gelanceerd met de release van IO Interactive’s Huurmoordenaar 3.

READ  Spamoproepen dempen zonder apps te downloaden

Google gebruikt zijn eenjarig jubileum ook als een kans om nieuwe Stadia-statistieken te verzamelen. Het bedrijf wil nog niet bekendmaken hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor Stadia of zich hebben geabonneerd op de Pro-service. Maar het bedrijf zegt dat het in de afgelopen 12 maanden meer dan 80 games op het platform heeft geïntroduceerd, met plannen om tegen het einde van het jaar meer dan 135 titels te ondersteunen. Het heeft de afgelopen 12 maanden ook meer dan 100 nieuwe functies aan het platform toegevoegd, waaronder voor het eerst eerder deze maand gezinsdeling.

Die bibliotheek bevat ook meer dan 50 Stadia Pro-games die gratis beschikbaar zijn gesteld sinds de lancering van de service, met meer dan 30 actieve titels die vanaf deze maand beschikbaar zijn. (Sommige games worden voor een beperkte tijd aan Stadia Pro toegevoegd voordat ze worden verwijderd, vergelijkbaar met beperkte weggeefacties van games als onderdeel van Sony’s PlayStation Plus- en Microsoft’s Xbox Live Gold-abonnementen.)

Om de aanstaande lancering van CD Projekt Red’s te vieren Cyberpunk 2077, Google heeft ook een vrij uitstekende promotie: als je de game voor 10 december pre-ordert of de vrijgegeven versie koopt voor 17 december, krijg je een Stadia Premiere Edition-bundel met de Stadia-controller en een Chromecast Ultra om Stadia naar een televisie te streamen. De promotie is echter zolang de voorraad strekt, en Google zegt niet hoeveel eenheden het zal uitdelen. Het is dus misschien een goed idee om vroeg te reserveren als je van Stadia het platform wilt maken dat je gebruikt om te spelen Cyberpunk 2077.

READ  ESports Legend Mobile Android / iOS mobiele versie Volledige game gratis download gratis
Written By
More from Eda Greene

8 identieke Android-apps om te downloaden van Google Play

Als u op zoek bent naar de juiste notitie-app voor Android, bent...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *