Google toont een nieuw ontwerp Android 12 met privacyfuncties

Het volledige thema van Android is opgelost. Met Android 12 Het kleurenschema van uw telefoon is op alle mogelijke manieren aan te passen.

Als u een nieuwe achtergrond voor uw smartphone instelt, passen de kleuren in het besturingssysteem zich dienovereenkomstig aan. Het systeem zoekt zelf naar de meest populaire tinten, die het systeem op elk niveau zal gebruiken.

Vloeiende animatie

Animaties worden vloeiender gemaakt en basisinteracties zijn volgens Google “vereenvoudigd”. Dit maakt het systeem sneller, terwijl de CPU-tijd om systeemservices te laden met ongeveer 22 procent wordt verkort.

Het instellingenmenu bevat nu extra Google Pay-knoppen en hoofdbedieningen. Bovendien zijn sommige schermen zoals dit menu en meldingsscherm visueel getint.

Privacy door ontwerp

De geweldige functie waar Google tijdens I / O gebruik van heeft gemaakt, zijn de vele nieuwe beveiligingsfuncties. Er komt een privacydashboard waarin je altijd kunt zien welke apps jouw gegevens hebben bekeken. Wil je dat een app geen toegang heeft tot je gegevens, dan kun je dat via dit menu aangeven.

Er is al genoeg geschreven over het licht dat schijnt als de app de camera of microfoon gebruikt. Google bevestigt dat er extra knoppen zijn toegevoegd aan de snelle instellingen waarmee u direct alle applicaties kunt blokkeren voor het gebruik van de camera en microfoon.

De nieuwe essentie van privacy

Dit zijn de zichtbare veranderingen. Google voegt een nieuwe Android Private Computer Core toe aan het systeem, die op de achtergrond zou moeten helpen om de privacy en beveiliging van uw smartphone te verbeteren.

Deze nieuwe hub zorgt ervoor dat functies zoals live vertaling nu worden afgespeeld – welke muziek je nu ook hebt – en de Smart Interaction-functie kan worden ge├»mplementeerd zonder dat deze informatie het netwerk nadert. Een smartphone kan alleen informatie over deze functies op het apparaat zelf verwerken: hij kan niet meer naar buiten.

READ  CISA waarschuwt voor Emotet: 'Gevaarlijkste dreiging van dit moment'

Android TV en autosleutel

Android TV-bezitters kunnen hun smartphone straks als afstandsbediening gebruiken, ook met spraakbesturing. Ten slotte biedt Google een app, Car Key, waarmee u uw auto kunt vergrendelen, ontgrendelen of zelfs bedienen. Deze “autosleutel” werkt met NFC en Ultra Wideband om de veiligheid te garanderen.

Uw autosleutelcode kunt u met iemand anders delen, bijvoorbeeld als u de auto wilt uitlenen. Deze app wordt binnenkort uitgerold naar Google Pixel-telefoons en sommige Samsung Galaxy-smartphones.

De b├Ętaversie van Android 12 is nu beschikbaar om te downloaden.

More from Madison Garrett

De nieuwe baan van voormalig Nintendo-baas Reggie Fils-Aime is iets heel anders

Reggie Fils-Aime blijft bezig in zijn leven na Nintendo. Na kondigt zijn...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *