Google zou een nieuwe AI-zoekmachine ontwikkelen

Google zou een nieuwe AI-zoekmachine ontwikkelen

Geconfronteerd met hernieuwde concurrentie van Microsoft en OpenAI, zou Google “racen” om een ​​”gloednieuwe” AI-aangedreven zoekmachine te bouwen. volgens New Yorkse tijdenHet bedrijf bevindt zich echter in de beginfase van het creëren van een zoekservice die zal proberen te anticiperen op wat u ervan wilt in de hoop een “meer persoonlijke ervaring” te bieden. Het project heeft geen “duidelijke tijdlijn”. Wetende dat Google echter ook een reeks nieuwe AI-functies ontwikkelt voor zijn bestaande zoekmachine onder de codenaam “Magi”.

Een van de functies die Google ontwikkelt, is een chatbot die vragen over software-engineering kan beantwoorden en codefragmenten kan genereren. Het bedrijf heeft ook geëxperimenteerd met een functie waarmee mensen via een chatbotgesprek naar muziek kunnen zoeken. volgens keerrekruteerde het bedrijf meer dan 160 medewerkers voor het herontwerp.

Andere nieuwe toevoegingen “in verschillende stadia van ontwikkeling” zijn onder meer een Chrome-functie genaamd “Searchalong”. Hiermee kan de chatbot de webpagina die u leest scannen om contextuele informatie te verstrekken. Als je bijvoorbeeld op Airbnb op zoek bent naar een plek om te verblijven, kun je de chatbot vragen om je te vertellen wat je kunt zien en doen in de buurt van je geplande accommodaties. Met GIFI en Tivoli Tutor, nog een paar experimentele functies, kunnen gebruikers Google Image Search vragen om afbeeldingen te maken en met een chatbot te praten om een ​​nieuwe taal te leren. Opgemerkt moet worden dat veel van deze functies in het verleden door Google zijn aangeboden of zich op andere platforms bevinden, zoals Duolingo. Het maken van afbeeldingen is bijvoorbeeld al beschikbaar in Presentaties.

READ  Rockstar Games vraagt ​​medewerkers om terug te keren naar hun kantoor vanwege veiligheidsproblemen in de GTA

Google is naar verluidt van plan om Magi volgende maand aan te kondigen voordat er ergens in de herfst extra nieuwe functies worden geïntroduceerd. Deze timing geeft aan dat het project zal verschijnen op I/O 2023. Het bedrijf is van plan om Magi’s functies naar 1 miljoen mensen in de VS te brengen voordat de beschikbaarheid tegen het einde van het jaar wordt uitgebreid tot 30 miljoen gebruikers.

“We brengen al jaren AI naar Google Zoeken om niet alleen de kwaliteit van onze resultaten drastisch te verbeteren, maar ook om geheel nieuwe manieren van zoeken te introduceren, zoals Lens en Multiple Search”, vertelde een Google-woordvoerder aan Engadget toen hem werd gevraagd naar het rapport . “We hebben dit gedaan op een verantwoorde en behulpzame manier die de hoge standaard handhaaft die we hebben gesteld voor het leveren van hoogwaardige informatie. Niet elk geesteskind of productidee leidt tot een lancering, maar zoals we al eerder hebben gezegd, zijn we enthousiast om nieuwe AI-aangedreven functies voor zoeken te introduceren, en we zullen bijna meer details delen. “

Om het belang van Magi voor Google te onderstrepen, vertelde Samsung het bedrijf naar verluidt vorige maand dat het overwoog om van Bing de standaardzoekopdracht op zijn apparaten te maken. Naar verluidt bracht de advertentie Google in “paniek”. De zoekovereenkomst van het bedrijf met Samsung is jaarlijks ongeveer $ 3 miljard waard. Dit jaar, de lucratieve zoekovereenkomst met Apple, en Het is onderworpen aan frequente antitrustcontrolesOok hernieuwbaar.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Alle prijzen zijn correct op het moment van publicatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *