Gophers-stressgames beginnen sneller tijdens een stilte – Twin Cities

Minnesota Gophers-coach Ben Johnson roept instructies naar zijn spelers tijdens een wedstrijd tegen de Wisconsin Badgers in de eerste helft van een NCAA-basketbalwedstrijd voor heren in de Williams Arena in Minneapolis op dinsdag 23 januari 2024. (John Otey/Pioneer Press)

Het herenbasketbalteam van Gophers heeft dit seizoen nog nooit een wedstrijd verloren tijdens de rust.

Het probleem is dat Minnesota tot nu toe dit seizoen in alle acht Big Ten Conference-wedstrijden achter heeft gestaan ​​bij de rust, inclusief de vier opeenvolgende nederlagen.

Snellere starts waren een aandachtspunt voor hoofdcoach Ben Johnson omdat zijn Gophers (12-7, 3-5 Big Ten) de wedstrijd van zaterdag om 17.30 uur tegen Penn State (9-10, 3-5) in het Bryce Jordan Center van State ingingen. Universiteit, Pennsylvania.

Johnson heeft eerder in wedstrijden spanning en aarzeling bij spelers opgemerkt en wil dat ze kalmte en vertrouwen vinden. Vrijdag hadden de Gophers een scrimmage rond de eerste 20 minuten van de wedstrijd.

“Dit is om onze mentaliteit te veranderen”, zei de coach.

Johnson merkte op dat de recente wedstrijden de eerste keer waren dat het team van Elijah Hawkins, Mike Mitchell Jr. en Cam Christie in rivaliteitswedstrijden speelde tegen Iowa en Wisconsin.

“Je kunt erover praten, maar totdat je er doorheen gaat en de spelers nu beginnen, is dit hun eerste ronde, wanneer je tegen deze teams speelt”, zei Johnson. “Het duurt een minuut voordat je het atletische vermogen of het ritme beseft, of waar je je foto's maakt.”

Minnesota staat met 9-1 in niet-conferentiewedstrijden als het op de rust voorstaat en 0-1 na een achterstand tegen San Francisco in november.

READ  Ex-Blizzard en Riot-ontwikkelaars plagen 'bizarre en gruwelijke fantasie' MOBA

Stemmingsbouwer?

Het achtbaanseizoen van de Gophers omvatte een winning streak van zeven wedstrijden, gevolgd door de huidige stilte van vier wedstrijden.

“We hebben gepraat en aan de spelers laten zien hoe dicht we bij elkaar staan, en het is eng”, zei Johnson. “Dat is het deel dat steekt.”

Johnson wees erop hoe de U's dinsdag de topscorers van Wisconsin beperkten in een verlies van 61-59 tegen de Badgers.

“Er zijn veel goede dingen om je goed over te voelen”, zei Johnson. “En ik moet positief zijn over de resultaten? Nee, maar we moeten wel procesgestuurd zijn.”

Pijn pijn

De rugblessure van Center Farrell Payne vereiste geen operatie, maar het verslechterde zijn toestand wel. Hij werkte dinsdag op de baan, maar droeg negen punten en zeven rebounds bij tegen de Badgers.

“Als hij op de plek is waar hij nu is, zal rust de grootste remedie zijn, maar hoe krijg je rust tijdens het seizoen?” vroeg Johnson.

Johnson probeert tijd vrij te maken voor Payne tijdens de training en door minder minuten in wedstrijden te spelen.

“Je weet dat dat een factor is, maar hij heeft het ongemak goed kunnen verwerken”, zei Johnson. “Hij vertelt me ​​wanneer hij kan gaan en wanneer niet. Van daaruit gaan we verder. Waarschijnlijk zal hij pas aan het einde van het seizoen volledig kunnen presteren.”