Goudsmokkelschandaal in Kerala wordt onderzocht door de National Investigation Agency

Het congres en de BJP beweren de betrokkenheid van het kantoor van eerste minister Pinarayi Vijayan.

Thiruvananthapuram:

De zaak met betrekking tot de smokkel van 30 kg goud in Kerala zal worden overgenomen door de National Investigation Agency, verklaarde het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Unie vandaag, zeggende dat de “georganiseerde smokkeloperatie ernstige gevolgen kan hebben voor de nationale veiligheid”. Minister-president Pinarayi Vijayan schreef gisteren aan premier Narendra Modi, die een diepgaand onderzoek zocht en alle mogelijke steun beloofde.

De knipoog van het ministerie van Binnenlandse Zaken kwam tijdens een politieke storm in de staat over de zaak, waarin de oppositie in de staat – het congres en de BJP – de betrokkenheid van de linkse eerste minister Pinarayi Vijayan beweerde te hebben beweerd.

Het goud, verborgen in een diplomatiek pakket dat verbonden is met het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten in de staat, werd vorige week ontdekt door de douane op de luchthaven van Thiruvananthapuram.

De VAE zei dat het de zaak onderzoekt en “de boosdoeners die de reputatie van de missie van de VAE in India wilden aantasten, zullen niet worden gespaard”.

Een voormalige medewerker van het consulaat van de VAE, Swapna Suresh, die ook marketingmedewerker was en een contract had voor een van de bedrijven die verbonden zijn met de afdeling informatietechnologie van de regering van Kerala, is een van degenen die een claim op de bagage hebben ingediend, aldus douanebronnen.

Minister-president Vijayan heeft ontkend dat iemand van zijn kantoor pogingen heeft gedaan om verdachten in de zaak te beschermen.

READ  Consoles uit de Xbox-serie krijgen bij de release 30 geoptimaliseerde games - Gaming - Nieuws

‘Deze controversiële vrouw in een goudsmokkelzaak heeft geen connectie met het kabinet van de eerste minister of de IT-afdeling. Hoe kan deze nieuwe goudsmokkelzaak hoe dan ook verband houden met de staatsbestuur? Het pakket is niet bij een overheidsinstantie binnengekomen. Het pakket kwam voor Consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten. Als er een storing is, hoe kan de deelstaatregering dan verantwoordelijk zijn? De deelstaatregering heeft hierin geen rol, “had de heer Vijayan gezegd.

Bronnen bij het kabinet van de minister-president vertelden NDTV dat het “contract van de betrokken persoon is beëindigd sinds de ernstige beschuldigingen naar voren kwamen”.

In zijn brief waarin hij de tussenkomst van de premier vroeg, schreef de heer Vijayan: “De zaak heeft ernstige gevolgen, aangezien dit de economie van de natie ondermijnt. In feite heeft deze meer dan één invalshoek die een grondig onderzoek rechtvaardigt”.

De vrouw, die door de douane is aangemerkt als “persoon van belang”, heeft een voorlopige borgtocht aangevraagd en heeft elke misstand ontkend.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *