De efficiëntie van de overdracht van coronavirus is ‘echt opvallend’, zegt Fauci

Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute for Allergy and Infectious Diseases, testifies before a Senate Health, Education, Labor and Pensions Committee on June 30 in Washington, DC.
Fabrice Coffrini / AFP / Getty Images

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft donderdag een nieuw wetenschappelijk rapport uitgebracht waarin wordt beschreven hoe coronavirus van de ene persoon op de andere kan overgaan – ook via de lucht tijdens bepaalde medische procedures.

Het rapport merkt ook op dat er nog steeds veel onbeantwoorde vragen zijn over transmissie via de lucht en hoe het virus zich precies verspreidt.

Het rapport komt slechts enkele dagen na de publicatie van een brief die maandag is ondertekend door 239 wetenschappers die er bij het bureau op aandrongen meer bekendheid te geven aan de waarschijnlijkheid dat mensen het virus kunnen opvangen door in de lucht zwevende druppeltjes.

“Overdracht van het virus via de lucht kan plaatsvinden in zorgomgevingen waar specifieke medische procedures, aerosolgenererende procedures genoemd, zeer kleine druppels genereren die aerosols worden genoemd. Sommige uitbraakrapporten met betrekking tot overvolle ruimtes binnenshuis hebben de mogelijkheid gesuggereerd van aërosoltransmissie in combinatie met druppeltransmissie, bijvoorbeeld tijdens kooroefening, in restaurants of in fitnesslessen ‘, zei het nieuwe WHO-rapport over coronavirus, genaamd SARS-CoV-2.

Toch suggereert het huidige bewijs dat de overdracht van SARS-CoV-2 voornamelijk plaatsvindt tussen mensen door direct, indirect of nauw contact met geïnfecteerde mensen via geïnfecteerde secreties zoals speeksel en respiratoire secreties, of via hun respiratoire druppels, die worden uitgestoten wanneer een besmette persoon hoest, niest, praat of zingt ‘, aldus het rapport. ‘Ademhalingsdruppels van geïnfecteerde personen kunnen ook op objecten terechtkomen.’

Het rapport zei ook dat “er uitbraken van COVID-19 zijn gemeld in sommige gesloten omgevingen, zoals restaurants, nachtclubs, gebedshuizen of werkplekken waar mensen kunnen schreeuwen, praten of zingen. In deze uitbraken, aerosol transmissie, met name in deze binnenlocaties waar er overvolle en onvoldoende geventileerde ruimtes zijn waar geïnfecteerde personen lange tijd met anderen doorbrengen, kan niet worden uitgesloten. Meer studies zijn dringend nodig om dergelijke gevallen te onderzoeken en hun betekenis voor transmissie van COVID-19 te beoordelen. . “

READ  Ocean Star: Divine Force-personagetrailers - Albird Bergolm en Elena

Over het algemeen verwijst de overdracht via de lucht naar de WHO op elk moment dat een besmettelijke ziekteverwekker die ziekte veroorzaakt zich in de lucht verspreidt en besmettelijk blijft wanneer hij in de lucht zweeft over lange afstanden en tijd.

Dr. Benedetta Allegranzi, de technische leider van de WHO voor infectiepreventie en -bestrijding, zei dinsdag tijdens een briefing in Genève dat het bureau veel wetenschappers heeft besproken en samengewerkt die de brief hebben ondertekend waarin wordt beweerd dat de WHO niet openhartig is geweest over luchttransport.

“We erkennen dat er op dit gebied opkomend bewijs is, zoals op alle andere gebieden met betrekking tot het Covid-19-virus en de pandemie, en daarom zijn we van mening dat we open moeten staan ​​voor dit bewijs en de implicaties ervan voor de transmissiewijzen moeten begrijpen, en ook met betrekking tot de te nemen voorzorgsmaatregelen, ”zei Allegranzi.

Al geruime tijd “hebben we het gehad over de mogelijkheid van transmissie in de lucht en aërosoltransmissie, als een van de transmissiewijzen van Covid-19”, Maria Van Kerkhove, technisch leider van de WHO voor de respons op coronavirus en hoofd van de opkomende ziekten en zoönosen eenheid, zei dinsdag tijdens een briefing in Genève.

‘Dit is een pathogeen voor de luchtwegen en daarom is het belangrijk dat wat we weten past in de begeleiding die we hebben, daarom is een uitgebreid pakket aan interventies nodig om de overdracht te kunnen stoppen’, aldus Van Kerkhove. “Dit omvat niet alleen fysieke afstand. Het omvat het gebruik van maskers waar nodig in bepaalde situaties, met name waar u geen fysieke afstand kunt nemen, en vooral voor gezondheidswerkers.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *