India China Ladakh Face Off

India heeft traditioneel het recht opgeëist om te patrouilleren in alle acht sporen (vingers genoemd) in Ladakh.

New Delhi:

India zal proberen te patrouilleren in het deel van de Fingers-regio langs het Pangong-meer in Ladakh, dat het werd verhinderd na een grootschalige Chinese inval in het gebied nadat de spanningen tussen de twee landen waren verdwenen, hebben overheidsbronnen aan NDTV verteld. ‘Er is gestopt met patrouilleren [the] voorlopig maar zou worden hersteld als de zaken afkoelen. We zullen elk van onze punten fysiek verifiëren. “

India heeft traditioneel het recht opgeëist om alle acht sporen (vingers genoemd) in de betwiste regio te patrouilleren en is van mening dat de Line of Actual Control of LAC hier op Finger 8 ligt. China is van mening dat de LAC op Finger 4 ligt daarbuiten behoort het gebied tot hen. In mei van dit jaar raakten verschillende Indiase soldaten gewond bij gewelddadige botsingen hier nadat Chinese troepen hadden verhinderd dat Indiase soldaten in de richting van Vinger 8 trokken.

tb6b2m8o

India-China: de afgrond van het Pangong-meer. Klik hier voor een afbeelding met hoge resolutie

Maar nu het uitschakelingsproces met succes verloopt, is er hoop dat China de regio tussen vinger 4 en vinger 8 zal verlaten. Satellietbeelden geven aan dat er sinds de spanningen in de betwiste regio meer dan 186 Chinese tenten en schuilplaatsen zijn opgezet. begon. Tot dusver is er sprake van een marginale uitdunning van de krachten in de regio Finger 4 door China, hoewel ze de noklijnen tussen Finger 4 en Finger 8 blijven bezetten.

Op dit moment hebben Chinese en Indiase strijdkrachten zich elk 2 kilometer teruggetrokken in de Galwan Valley, Hot Springs en Gogra. Cruciale besprekingen op het niveau van de gezamenlijke secretaris van het werkmechanisme voor overleg en coördinatie zullen de besprekingen voortzetten over een eventueel herstel van de status-quo in Ladakh, voordat er in de maand april berichten binnenkwamen over Chinese invallen in vijf regio’s. “Met behoedzaam optimisme zouden we vooruitgaan en de algehele vooruitgang ter plaatse evalueren”, vertelde een hoge regeringsfunctionaris aan NDTV.

De gesprekken tussen India en China worden op meerdere niveaus voortgezet sinds 20 Indiase soldaten werden gedood tijdens hevige gevechten met Chinese troepen in de regio Galwan. Sindsdien zijn er in Ladakh gesprekken op militair niveau geweest op het niveau van luitenant-generaal, gesprekken op het niveau van de minister van Buitenlandse Zaken en gesprekken tussen de speciale vertegenwoordigers van beide partijen. “Het was een moeilijke situatie omdat we niets hadden om een ​​koopje tegen te gaan. Maar India verdedigde zijn standpunt en het goede nieuws is dat China toegeeft,” zei een hoge ambtenaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *