Gouverneur van Rajasthan moet Assembly Session, BJP Conspiracy Clear bellen

Rahul Gandhi zei dat de BJP samenzweerde om de regering van Ashok Gehlot in Rajasthan omver te werpen.

New Delhi:

De gouverneur van Rajasthan moet een congresbijeenkomst bijeenroepen om het congres zijn meerderheid te laten bewijzen, zei partijleider Rahul Gandhi vrijdag, bewerend dat de samenzwering van de BJP om de regering van Ashok Gehlot omver te werpen nu duidelijk was.

“Het land wordt geregeerd in overeenstemming met de wet en grondwet. Regeringen worden gevormd en geleid op basis van het mandaat van de mensen. De samenzwering van BJP om de regering van Rajasthan omver te werpen is duidelijk. Dit is een belediging voor acht crore-mensen van Rajasthan. De gouverneur moet de vergadering bijeenroepen zodat de waarheid voor het land komt ‘, twitterde Gandhi in het Hindi.

Het congres, dat worstelt om de crisis te beheersen die is veroorzaakt door een openlijke opstand onder leiding van de ontslagen vice-minister-president Sachin Pilot, heeft vrijdag een nieuw front geopend tegen de gouverneur van Rajasthan, Kalraj Mishra, vanwege zijn rol die de rebellen naar eigen zeggen helpt.

Eerder op de dag beëindigden partij-MLA’s in het Ashok Gehlot-kamp een vijf uur durende sit-in in de residentie van de gouverneur, Raj Bhawan, nadat hij van hem had verzekerd dat hij de grondwettelijke bepalingen over het bijeenroepen van een assemblagesessie zal naleven, zei een partijleider.

Volgens de woordvoerder van het Congres, Randeep Surjewala, wilde de gouverneur echter op een aantal punten opheldering over de staat voordat hij de aankondiging deed.

De MLA’s gingen ’s middags naar de Raj Bhawan en klaagden dat de gouverneur zat op een brief die het kabinet op maandag had gestuurd voor een vergadering.

READ  Ant-Man heeft zijn komst naar Fortnite bevestigd nadat hij vorig seizoen was uitgesteld.

Er waren ongekende scènes, waar de Chief Minister en ongeveer 100 congres-MLA’s protesteerden, slogans schreeuwden en weigerden te wijken totdat hij een aankondiging deed.

De gouverneur kwam naar buiten en vertelde de eerste minister dat hij juridisch advies kreeg omdat de Hoge Raad de zaak behandelt.

Juridische experts zeggen dat de gouverneur geen andere keus heeft dan de aanbeveling van het Ashok Gehlot-kabinet te accepteren en de assemblagesessie bijeen te roepen, meldde persbureau PTI.

De gouverneur zei in een verklaring dat “het doel van het bijeenroepen van de zitting niet is gegeven en dat er geen agenda is voorgesteld” in het voorstel van vier regels.

De gouverneur vertelde NDTV dat hij geen nee had gezegd tegen het verzoek van de heer Gehlot. “Ik heb nog geen beslissing genomen. Wat ik ook doe, het zal volgens de regels gebeuren”, zei Kalraj Mishra te midden van berichten dat hij zelfs coronavirusbeperkingen zou kunnen aanhalen om een ​​sessie af te houden.

De 69-jarige Gehlot doet er alles aan om kracht te testen nadat Sachin Pilot en andere rebellen van het Congres die zijn regering bedreigden, vrijdag uitstel van de Rajasthan High Court kregen. Er kan voorlopig geen actie worden ondernomen tegen kennisgevingen van vervallenverklaring die vorige week aan de rebellen zijn gestuurd, aldus de rechtbank. Dit betekent dat de Spreker geen actie kan ondernemen tegen de rebellen totdat de grotere constitutionele kwestie van zijn bevoegdheden is beslist. Die vraag wordt maandag door de Hoge Raad behandeld.

De BJP heeft elke rol in een crisis ontkend, ondanks dat Team Pilot zijn toevlucht zocht in het door de partij geregeerde Haryana en werd beschermd tegen een onderzoek door de Rajasthan-politie. De heer Gehlot heeft de BJP ervan beschuldigd te proberen zijn regering omver te werpen door de rebellen te lokken.

READ  Utah verplettert USC in Pac-12-spel, beëindigt Trojaanse paarden die op CFP zijn geschoten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *