Met wie moet ik spreken voor mijn veiligheid

Met wie moet ik spreken voor mijn veiligheid

Ashok Gehlot zei vrijdag dat “wij” niet verantwoordelijk zullen zijn als massa’s gherao Raj Bhavan (Bestand)

New Delhi:

De gouverneur van Rajasthan, Kalraj Mishra, schoot vandaag een krachtig geformuleerde brief af aan Chief Minister Ashok Gehlot, die, samen met zijn ongeveer 100 MLA’s, protesteerde in zijn officiële residentie in Jaipur en een dringende assemblagesessie eiste te midden van een woedende politieke crisis. ‘Met wie moet ik spreken voor mijn veiligheid?’ zei de gouverneur, in reactie op de opmerking van de congresleider dat zijn regering niet verantwoordelijk zal zijn als mensen van de staat “gherao” Raj Bhavan

‘Vandaag, op 24 juli, heb ik naar uw opmerkingen op elektronische media geluisterd, waarin u probeerde een politieke kleur te geven aan constitutionele verzoeken en constitutionele besluitvorming. Ik ben er verdrietig en gekwetst door’, zei de gouverneur.

‘Als er een brief / incident van u afkomstig is, moet ik een beslissing nemen die in overeenstemming is met de Grondwet, en ik heb dit recht’, voegde hij eraan toe.

De heer Gehlot, geconfronteerd met een rebellie door zijn voormalige plaatsvervanger Sachin Pilot en ongeveer 19 congresvergaderingen van het Congres, eiste op vrijdag een “zo spoedig mogelijke” vergadersessie en protesteerde meer dan vier uur in het huis van de heer Mishra, en beschuldigde hem ervan op het verzoek te hebben gezeten omdat hij stond “onder druk” om een ​​krachtmeting te stoppen. De Chief Minister heeft een lijst van 102 MLA’s ingediend bij de gouverneur, die hem heeft gevraagd een nieuw verzoek voor een sessie te sturen.

Ongekende scènes waren te zien in het huis van de heer Mishra toen de Chief Minister en de MLA’s die hem trouw waren weigerden het pand te ontruimen totdat aan de vraag was voldaan. ‘Bel nu een sessie … We willen gerechtigheid …’, scandeerden de MLA’s zittend in de grasvelden.

READ  "Ban die klootzakken": de legendarische Dota 2-baas stemde voor matchfixing

In de pers zei de heer Gehlot dat hij donderdag de gouverneur had gebeld. ‘Ik heb hem gezegd dat je je geweten moet volgen en het decorum van je constitutionele post moet bewaren. De mensen van Rajasthan zijn bij ons. Als de massa’s de Raj Bhawan uit protest omringen, zijn wij niet verantwoordelijk’, zei hij tegen verslaggevers.

De heer Mishra uitte zijn ongenoegen over de opmerking.

‘Voordat ik uw voorstel met experts kon bespreken, maakte u de opmerking dat u niet verantwoordelijk zult zijn als Raj Bhavan wordt verheerlijkt. Als u en uw ministerie van Binnenlandse Zaken de gouverneur niet eens kunnen beschermen, wat zou u dan doen met de wet en de orde van de staat ‘Vertel ons alstublieft met welke instantie de gouverneur contact moet opnemen voor beveiliging?’ hij zei.

De Rajasthan High Court, die het pleidooi van de heer Pilot en de MLA’s had gehoord tegen de diskwalificatiemelding die hen was gestuurd in het kader van de anti-afweerwet, zei vrijdag dat er geen actie kan worden ondernomen tegen de rebellen. De Supreme zal de zaak maandag horen om te beslissen of de Spreker onder de huidige omstandigheden in Rajasthan een dergelijke actie kan ondernemen.

De heer Gehlot is van mening dat hij het aantal heeft om zijn meerderheid in het Parlement te bewijzen en als hij de vertrouwensstem wint, kan er de komende zes maanden geen tweede zijn.

Volgens de regels kunnen rebellen worden gediskwalificeerd als ze tegen hun partij stemmen, in strijd met de zweep. Maar hun stemmen worden als geldig geteld.

READ  Eilandbewoners begrijpen de beslissing van Bruins-ster Tuukka Rask om zich af te melden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *