Gratis ‘sleutel’ voor grote slachtoffers van REvil Ransomware-aanvallen

Met deze gratis sleutel kunnen getroffen bedrijven de volledige controle terugkrijgen over bestanden die worden gegijzeld door REvil ransomware. Sleutel Ontwikkeld door cyberveiligheidsbedrijf Bitdefender In samenwerking met een betrouwbare wetshandhaver.

Hoewel het onderzoek naar de grote ransomware-aanval voortduurt, is al besloten om de publieke decryptiesleutel vrij te geven, zodat zoveel mogelijk slachtoffers kunnen doorgaan. Verder kan Bitdefender weinig details geven over het onderzoek.

De piraten eisten $ 70 miljoen

Begin juli werden duizenden bedrijven getroffen door ransomware van de hackergroep REvil. De bestanden en betalingssystemen van deze bedrijven waren niet toegankelijk en REvil eiste een losgeld van $ 70 miljoen in bitcoin om de decoderingssleutel vrij te geven.

Op 13 juli gingen de servers van REvil offline. Daarom hadden slachtoffers die het losgeld niet betaalden geen toegang tot hun bestanden. De globale sleutel van Bitdefender zou nu voor 13 juli een oplossing moeten bieden aan alle REvil-slachtoffers.

REvil is terug, voorzichtigheid aanbevolen

Ondertussen zijn de servers van REvil weer online. “We geloven dat nieuwe aanvallen op handen zijn”, zei Bitdefender. “We dringen er bij organisaties op aan waakzaam te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.”

Eind juli presenteerde Kaseya ook de decoderingssleutel. De belangrijkste REvil ransomware-aanval werd uitgevoerd door Kaseya’s IT-beheersoftware. Deze sleutel was alleen op aanvraag beschikbaar en de Bitdefender-sleutel kan door iedereen gratis worden gedownload.

READ  Aankondiging van het resultaat van IBPS PO Mains 2021 op ibps.in
More from Madison Garrett

Republic Day 2021: download en verzend WhatsApp-themastickers

India viert dit jaar de 72e Dag van de Republiek en bij...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *