Greg Schiano lijkt de onderbreking van het coronavirus in het voordeel van Rutgers te gebruiken

Greg Schiano lijkt de onderbreking van het coronavirus in het voordeel van Rutgers te gebruiken

Greg Schiano heeft negen jaar gewacht om weer een Rutgers-voetbalwedstrijd te coachen.

Wat is een extra vijf maanden? Of 13 maanden? Het kan een kans zijn.

Bij Rutgers werd de aanvankelijke teleurstelling van een geannuleerd Big Ten-herfstseizoen vanwege veiligheidsproblemen tijdens de COVID-19-pandemie snel vervangen door de bonustijd te omarmen om een ​​programma met 21 opeenvolgende conferentieverliezen te verbeteren.

“We zullen hierin concurrentievoordelen vinden”, zei Schiano.

The Big Ten hoopt een aangepast winter- / lenteseizoen te spelen om de mogelijkheid van een inkomstenverlies van $ 1 miljard te verzachten, maar Schiano zou niet speculeren over de waarschijnlijkheid. Hij keerde in december 2019 terug naar Rutgers – de site van zijn grootste coachingprestaties van 2001-11 – maar staat misschien pas in september 2021 aan de zijlijn.

“We zullen niet lang onderaan staan”, zei Schiano. “We moeten ervoor zorgen dat we bij elke stap veilig blijven. Dat is mijn eerste prioriteit geweest. We hebben zeker een plan om beter te worden. Ik ben opgewonden om dit team te coachen, hoe het ook is, of het nu gaat om training, trainingen of wedstrijden. Ik weet dat het een proces gaat worden, maar ik zou het proces zo veel mogelijk willen versnellen. “

Hier zijn drie andere afhaalrestaurants van Schiano’s eerste interview sinds de Big Ten acteerde:

– Rutgers stopte met vrijwillige zomertrainingen na een uitbraak die gezondheidsfunctionarissen in New Jersey samen met anderen noemden veroorzaakt door feesten. Schiano haalde ongeveer 30 geïnfecteerde spelers aan, waaronder twee die in quarantaine blijven.

“Ze lijken zich allemaal goed te voelen”, zei Schiano. “Van die 30 was waarschijnlijk de helft asymptomatisch. Ze hebben nooit iets gevoeld. Ze zijn net positief getest. “

READ  Hersenschade kan worden gekoppeld aan Covid-19, waarschuwen wetenschappers

In het licht van de groeiende bezorgdheid over hartproblemen op de lange termijn, waaronder myocarditis, bij atleten die getroffen zijn door COVID-19, voert Rutgers “een volledige cardiale test” uit bij iedereen die positief test, zei Schiano.

“Ik denk dat wat je zou zeggen is dat de ergste van onze jongens een behoorlijk slechte griep had”, zei Schiano. “Zweet door de lakens, dat soort dingen.”

– Geen enkel voetbalseizoen is een geschat verlies van $ 50 miljoen voor Rutgers.

Schiano, die een achtjarig contract heeft van $ 32 miljoen, verlengt de salarisverlaging van 10 procent die hij samen met andere topatletiekmedewerkers heeft doorgevoerd tot het einde van het kalenderjaar. Verlof heeft de afdeling al getroffen en er komen nog meer kostenbesparingen.

Het is niet duidelijk wat dat betekent voor de toewijding aan faciliteitsupgrades die zijn gedaan om de deal met Schiano te sluiten. Naar schatting kost het project ongeveer $ 150 miljoen, waarvan de helft wordt gedekt door fondsenwerving en de andere helft door de school. Rutgers zal naar verwachting beginnen met het ontvangen van een volledige jaarlijkse uitbetaling van $ 65 miljoen aan lidmaatschap van de Big Ten in 2027.

“We hebben zeker een financiële verantwoordelijkheid”, zei Schiano. “Soms moet je naar dingen kijken en zeggen: ‘Waar kunnen we op pauzeren en wat kunnen we heel methodisch verder gaan? Ik ben zeker een harde klap, maar ik begrijp ook de realiteit. Op de lange termijn komt het wel goed, maar we moeten een manier vinden om hier echt doorheen te vechten. “

– Veel van de traditionele rivalen van Rutgers blijven gepland om in de herfst te spelen, wat verleidelijk kan klinken voor spelers die overwegen over te stappen of voor rekruten die overwegen een verbintenis om te draaien.

READ  Storm's Sue Bird, Wings 'Satou Sabally verlaten het spel na een aanvaring in 4e

“Ons programma is uniek en je wilt er deel van uitmaken of niet”, zei Schiano. “Als niet spelen de reden is dat je niet zou komen, dan zou je het hier waarschijnlijk toch niet lang volhouden.”

Rutgers tekende in 2020 32 rekruten die “ons soort jongens” zijn, zei Schiano. Met andere woorden, ze genieten van tegenslagen en zijn er trots op dicht bij huis te blijven.

“Het concept van binnenkomen en spelers stropen,” zei Schiano, “we praten open en eerlijk met onze jongens. Ik zeg ze: ‘Jullie die de beste spelers van het team zijn, mensen zullen contact opnemen. Ze mogen legaal niet, maar er zullen tussenpersonen komen. Als dit is waar je deel van uit wilt maken, ga daar dan niet eens heen. ”

Written By
More from Max Mcgee

NY stopte meer dan $ 1 miljard aan werkloosheidsfraude te midden van COVID-19

New York heeft meer dan $ 1 miljard aan werkloosheidsfraude gedwarsboomd tijdens...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *