Premier Modi zegt zelfredzaam India nu mantra voor 130 crore-indianen

NDTV News

Premier Modi houdt zijn zevende opeenvolgende toespraak op Onafhankelijkheidsdag vanuit het iconische Rode Fort.

New Delhi:

Premier Narendra Modi, die de natie vandaag toesprak op zijn 74e Onafhankelijkheidsdag, zei: “Aatma Nirbhar Bharat‘of een zelfredzaam India was een mantra geworden voor 130 crore-indianen en het zou snel werkelijkheid worden. Hij drong er ook bij het land op aan de’ vocal for local ‘belofte te omarmen en zijn enorme natuurlijke hulpbronnen te gebruiken om’ Make in India and Make For Wereld”.

Aatma Nirbhar Bharat zit in de hoofden en harten van elke Indiaan. We transformeren deze droom in werkelijkheid ”, zei premier Modi in zijn zevende toespraak vanuit het historische Rode Fort, een toespraak die voornamelijk was gewijd aan zijn nadruk op een zelfvoorzienende economie.

“Midden in de Corona-pandemie hebben 130 crore-indianen beloofd een Aatma Nirbhar Bharat te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat India deze droom zal realiseren. Ik heb vertrouwen in de capaciteiten, het vertrouwen en het potentieel van mijn mede-indianen. iets doen, we rusten niet voordat we dat doel hebben bereikt … “

India moet groeien om de wereld te laten groeien, zei hij. “Nu we op weg zijn naar ons 75e jaar van onafhankelijkheid, moet de hele natie de belofte afleggen om ‘vocaal voor lokaal’ de mantra van de natie te maken.”

De premier pleitte sterk voor zijn “Make in India” -visie en zei: “Hoe lang zullen we grondstoffen exporteren en afgewerkte goederen importeren? De tijd is gekomen dat we deze cyclus beëindigen. India moet nu alles produceren wat het verbruikt … en niet alleen dat – ook naar de wereld exporteren naarmate we groeien. “

READ  De beste deals: deals voor games en tech (week 35)

PM Modi zei dat wereldwijde bedrijven als nooit tevoren in India investeerden.

“FDI (Foreign Direct Investment) heeft alle records gebroken. De FDI is met 18% gestegen. Zelfs midden in de coronaviruspandemie stromen de investeringen naar India. Het vertelt ons dat de wereld ons potentieel ziet en hoop heeft van een opkomend India ‘, zei hij.

Dit was mogelijk geworden, zei hij, omdat India had gewerkt aan zijn beleid en infrastructuur. “Wereldwijde bedrijven kijken naar India. Van Make in India moeten we naar Make for World gaan”, zei hij.

De premier benadrukte de noodzaak om de zelfredzaamheid in boeren en landbouw te stimuleren voor een sterkere economie aan de basis.

“Onze missie voor Vocal for Local, herscholing en bijscholing, zal bijdragen aan het opbouwen van een economie van zelfredzaamheid onder degenen onder de armoedegrens”, zei hij.

Er zijn tal van uitdagingen om zelfredzaam te worden, zei de premier, maar er zijn ook miljoenen oplossingen.

“India heeft altijd in Vasudhaiva Kutumbakam geloofd – de hele wereld is één familie. Hoewel we ons richten op economische groei en ontwikkeling, moet de mensheid een centrale rol blijven spelen in dit proces en onze reis”, zei hij.

Written By
More from Aubrey Mason

Nog eens drie weken vertraging voor dystopische game Cyberpunk 2077 | NU

CD PROJEKT RED, de ontwikkelaar van het dystopische spel Cyberpunk 2077, heeft...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *