GTA 6-fans liepen uiteen op Xbox-consoles, wat leidde tot het verval van de game

Rockstar’s Grand Theft Auto 6 is de game waar het meest naar uitgekeken is in de afgelopen twee jaar. Maar ook al krijgen we veel lekken over de game, er is geen aankondiging van Rockstar over de aankomende GTA-titel. Dit deed fans speculeren over het feit dat GTA 6 (nog steeds zonder titel) wordt tegengehouden door de laatste generatie consoles.

GTA VI-fanart

De hele gaminggemeenschap maakt zich zorgen dat Xbox de release van GTA 6 zal belemmeren. Fans speculeren dat de nieuwe GTA-versie de laatste generatie consoles zoals PlayStation 4 en Xbox One zal omzeilen en zal worden uitgebracht op PlayStation 5 en Xbox Series X | S, terwijl de pc-poort volgt. GTA 6 wordt duidelijk een technisch veeleisende titel en fans zijn bezorgd dat de zwakke Xbox Series S misschien niet het volledige spelpotentieel biedt.

Op de GTA 6 Reddit-pagina wordt veel gespeculeerd onder de kop: “Denk je dat de Xbox Series S toch teruggaat in GTA 6.”

Een Redditor suggereerde het idee dat de lagere hardware van de console het probleem zou kunnen zijn als GTA 6 ontworpen moest worden met deze lamellen, die in de weg zouden kunnen zitten.

Een andere Redditor beweerde: “Nee, want de game komt ook naar pc.” Het antwoord voegt eraan toe: “Hun doel is om het te optimaliseren voor zoveel mogelijk systemen, zowel zwakke als krachtige. Dus nee, de Series S zal hen niet tegenhouden om vooruitgang te boeken.”

Een ander antwoord suggereerde: “Natuurlijk kunnen ze gewoon de NPC-dichtheid verminderen, raytracing uitschakelen en een limiet op 30 fps zetten voor deze console en het zou in orde moeten zijn.”

Hoewel fans verdeeld zijn, zijn hun zorgen terecht. Niets houdt de Xbox Series S tegen. Rockstar besteedt zijn tijd aan het benchmarken en verbeteren van spelprestaties. Rockstar staat bekend om zijn geweldige optimalisatie en ze besteden er hun middelen aan. Als ontwikkelaar is het je doel om een ​​game te ontwerpen die goed kan presteren op wat zwakkere hardware.

Maar aangezien er op dit moment geen aankondiging is van de GTA 6-titel, is het onmogelijk te speculeren of de Xbox Series S de ontwikkeling van de game al dan niet zal belemmeren. Blijkbaar is het verschil tussen de console en de Xbox Series X niet zo groot, en net als Red Dead Redemption 2 rekent Rockstar op wat lagere pc-hardware.

Lees ook | Waarom stelt Rockstar GTA 6 uit? Hier volgen enkele mogelijke storingen

Met andere woorden, de kans is groot dat de Xbox Series X de release van GTA VI niet in de weg staat. Maar er is nog een vraag die sommige fans kan storen, hoe zit het met PS4 en Xbox One?

READ  Cyberpunk 2077: Hoe verschilt de game op Xbox One S / X- en PS4 Pro-consoles na patch 1.2
Written By
More from Vanessa Hale
Studie: de helft van de volwassenen speelt games – mobiele marketing
Bovendien gamen gamers in verschillende demografische categorieën. Zo speelt ongeveer 65% van...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *