GTA 6 zal het eerste speelbare vrouwelijke personage bevatten en zal in de loop van de tijd nieuwe steden toevoegen

Er wordt gezegd dat Grand Theft Auto 6 voor het eerst een speelbaar vrouwelijk personage in zijn campagne zal bevatten. Het lijkt erop dat Rockstar van plan is de game in één stad uit te brengen, maar in de loop van de tijd meer locaties toevoegt via updates.

Als onderdeel van een rapport over Rockstar door Bloomberg, Bronnen dicht bij de studio hebben gesproken over het nieuwe vrouwelijke personage, dat Latina zal zijn. Het personage zou deel uitmaken van een paar bankrovers in een verhaal dat wordt beïnvloed door echte criminelen Bonnie en Clyde.

Vrouwtjes waren voorheen alleen beschikbaar als aangepaste personages in GTA Online, niet in de singleplayer-campagnes van de game. Dan Houser, mede-oprichter van Rockstar (die het bedrijf sindsdien heeft verlaten), merkte op dat het bedrijf sinds 2013 vrouwelijk leiderschap overweegt.

Het rapport stelt ook dat de lanceringsversie van GTA 6 zal beginnen met fictief Miami en zijn omgeving (waarschijnlijk een terugkeer voor Vice City), maar dat deze zal worden bijgewerkt met “regelmatige nieuwe missies en steden”. Het lijkt erop dat deze lanceringsversie meer interne locaties bevat dan alle eerdere GTA-games.

Volgens het rapport heette het spel Project Americas vanwege het oorspronkelijke plan om uitgestrekte gebieden op basis van Noord- en Zuid-Amerika op te nemen – een plan dat gedeeltelijk werd geschrapt om de crisis voor werknemers te verminderen.

Bronnen zeggen dat de ontwikkelaars van de game sceptisch zijn over de vooruitzichten voor de release van de game tussen april 2023 en maart 2024 vanwege meerdere teamwisselingen en productieknelpunten. Sommige ontwikkelaars hebben zelfs ontslag genomen vanwege het gebrek aan vooruitgang in de game de laatste tijd. De ontwikkelaars van het team zouden verwachten dat de game minstens twee jaar verwijderd zal zijn, en zeggen dat er intern geen vaste releasedatum is vastgesteld.

READ  Spelers zouden geen patches voor PS3-basisspellen kunnen downloaden voordat de Store sluit

Een groot deel van het rapport richt zich echter op incrementele veranderingen bij Rockstar in de afgelopen jaren, waaronder een meer inclusieve kantoorcultuur, focus op het verminderen van crisis, het verwijderen van beledigende managers, het veranderen van contractanten in fulltime werknemers en herstructureringen om de bedrijfsomstandigheden te verbeteren. Het moreel zou daardoor hoger zijn in het bedrijf, en een bron zei dat Rockstar een “jongensclub was die in een echt bedrijf is veranderd”.

Het rapport wijst ook op een meer toekomstgerichte mentaliteit in het bedrijf. Bloomberg zegt dat een modus genaamd Cops ‘n’ Crooks werd uitgesteld voorafgaand aan zijn vrijlating na de politiemoord op George Floyd in 2020, en zijn vrijlating is sindsdien niet meer overwogen. Het bedrijf richt zich ook op het maken van minder grappen in GTA die op gemarginaliseerde groepen “drukken”.

Na jaren van geruchten wordt GTA 6 dit jaar eindelijk bevestigd, maar meer officieel nieuws zal pas naar buiten komen als Rockstar er klaar voor is, niet wanneer eigenaar Take-Two erom vraagt. Rockstar zou recentelijk meer ontwikkelaars naar GTA 6 hebben verplaatst nadat het de Remasters van Red Dead Redemption en GTA 4 had geannuleerd.

Joe Scripps is de hoofdredacteur van het nieuws bij IGN. Volg hem Twitter. Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Written By
More from Aubrey Mason
MLB op scherp temidden van Marlins coronavirus chaos: ‘Ik ben bang’
Nationals-manager Davey Martinez is bang en beoordeelt zijn bezorgdheid op een 12....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *