Hacker herschrijft Crappy SNES Racer om de weergavesnelheid zeven keer te verbeteren

GIF​ Atari / THQ / Vitor Filila

De Braziliaanse software-engineer Vitor Filila prees al bijna tien jaar de SA-1-optimalisatiechip van Nintendo, maar de voordelen van de eerder verbeterde Super Nintendo-processor zijn nog nooit zo duidelijk geweest dan bij gebruik op Rijden race, De matte SNES-poort van 1992 van Atari Games ‘ Een 3D-arcade-racer had oorspronkelijk een framesnelheid van 1 cijfer op de hoofdconsole.

In een video die gisteren is vrijgegeven, laat Vilela zien hoe krachtig de relatief populaire SA-1-chip is door beeldmateriaal van het origineel te vergelijken Rijden race naar mij Omzetten ontwikkelden ze Voor gebruik met de krachtigste co-processor. Bijgewerkte hardware verhoogt het spel van ongeveer 4 frames per seconde tot meer dan 30, waardoor het eruitziet als een echt videogame en minder als een diavoorstelling.

In tegenstelling tot recente pogingen Toevoeging van ray tracing aan SNES-spellenDeze verbeteringen zijn echter niet afkomstig van moderne technologie, maar eerder van een chip die al in enkele van de cartridges van het tijdperk aanwezig is. In totaal gebruiken 34 SNES-spellen de SA-1 “Super Accelerator” -chip, Die beschikt over hogere kloksnelheden en RAM, Tussen 1995 en 1997, inclusief klassiekers als Kirby Superstar En de Super Mario RPG: The Legend of the Seven Stars

Vilela heeft de afgelopen jaren laten zien hoe de SA-1-chip kan profiteren van games die hij nog niet in zijn cartridges had, en indrukwekkende prestatie-upgrades kan implementeren, vergelijkbaar met Gradius IIIEn de Tegen de derde, En de Super R-type​ Filila zegt dat elke dienst het overneemt Honderd uur werk Reverse engineering van de huidige code, reset het RAM en verfijn het spel om ervoor te zorgen dat het niet te snel draait op de SA-1. In dit geval Filila Schattingen Ik heb ongeveer 90% van de spelcode aangeraakt.

Alle werken van Vilela tot nu toe zijn beschikbaar via Github-Compatibel met veel SNES-emulators en met echte hardware als je de gecompromitteerde code op een cartridge kunt beheren.

READ  Nieuw beeldmateriaal lekt voor Pokemon Unite
Written By
More from Lesley Curry

Enquête: heb je Apple’s nieuwe AirPods Max-hoofdtelefoon van $ 549 besteld?

AirPods Max zijn eindelijk hier en nu te bestellen. De nieuwe over-ear-koptelefoon...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *