Halo-componist gedwongen door rechtbank om mensen te vertellen muziek te vernietigen

Foto van het artikel met de titel van de voormalige Bungie Composer die fans vertelt van de & #39;  vernietig & # 39;  De muziek van het lot die hij plaatste tegen rechterlijke bevelen in

Marty O’Donnell, de voormalige Bungie-geluidsregisseur die eraan heeft gewerkt Hallo En Pan Jarenlang heeft een rechtbank hem gisteren gedwongen een video te uploaden waarin hij mensen vroeg om te stoppen met het delen en publiceren van videogamemuziek die hij online had geüpload zonder wettelijke toestemming en tegen rechterlijke bevelen in. In de korte video vraagt ​​de componist fans om eventuele kopieën van de muziek die ze nog hebben te “vernietigen”.

Op O’Donnell’s YouTube-kanaal, componist Upload een video van 45 seconden Gisteren bevat een vooraf geschreven, door de rechtbank goedgekeurde brief waarin mensen worden gevraagd om te stoppen met het delen of posten van “niet-commercieel beschikbaar materiaal met betrekking tot Pan of Bal muziek.

Zijn volledige verklaring is hieronder te lezen.

“Voor wie het aangaat,

Ik heb niet, en heb niet sinds ten minste april 2014, de wettelijke bevoegdheid om niet-commercieel beschikbaar materiaal met betrekking tot Destiny of Music of the Spheres te bezitten of te verspreiden (inclusief materiaal dat ik heb gecomponeerd of gemaakt terwijl ik voor Bungie werkte).

Dit materiaal is eigendom van Bungie. Als u een van deze middelen op een website of ander openbaar beschikbaar platform plaatst, moet u de inhoud onmiddellijk verwijderen. Als u kopieën van deze activa heeft, mag u geen kopieën ervan delen en vernietigen.

Dit verzoek is niet van toepassing op materiaal in Destiny of Music of the Spheres dat u rechtmatig hebt verkregen uit commercieel beschikbare bronnen.”

In 2010, drie jaar nadat Bungie en Microsoft uit elkaar gingen, begon de studio samen te werken met Activision aan een 10-jarig ontwikkelingsplan om Pan Franchise bedrijf. Bungie en O’Donnell hebben besloten dat in plaats van muziek te maken voor elk gepland onderdeel van de game, O’Donnell een geweldige score zal componeren voor de hele franchise en alle toekomstige games. Na twee jaar samen te hebben gecomponeerd met Michael Salvatore en voormalig Beatle Paul McCartney, waren ze in staat om een ​​groot achtstemmig muziekstuk te maken genaamd “The Music of Spheres”.

Maar vóór E3 2013 besloot Activision zijn muziek niet te gebruiken Lot 1′s E3 2013-aanhangwagen. Volgens gerechtelijke documenten in 2015 was O’Donnell woedend over de verandering en klaagde hij rechtstreeks bij Bungie CEO Harold Ryan.. De rest van het management van Bungie was het ermee eens dat Activision het bevel had overschreden en een formele klacht had ingediend, maar de uitgever verwierp het. O’Donnell’s plannen om het project als een aparte release uit te brengen, werden door zowel Bungie als Activision afgewezen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat O’Donnell online ging toen de door Activision opgenomen E3-trailer werd getoond en hij tweette dat de muziek niet van Bungie was, wat leidde tot een botsing met de ontwikkelaar, en uiteindelijk na andere problemen tussen de studio en de componist, Hij werd zonder reden ontslagen op 11 april 2014.

latere rechtszaken. In één rechtszaak – die O’Donnell won – moet hij er nog steeds “alle materialen” van teruggeven Pan En “Music of the Spheres” – niet alleen de uiteindelijke scores, maar elke versie, component en variëteit.

Maar anno 2019 (Na de lekken van 2018 van “bal muzieks” score online) O’Donnell begon met het uploaden van muziek van het project. De advocaten van Bungie voerden aan dat deze richtlijn in strijd was met een eerder verbod en in mei 2021 oordeelde een rechter in het voordeel van Bungie.

In september van dit jaar werd O’Donnell in minachting van de rechtbank gevonden voor zijn voortdurende gebruik Pan middelen, inclusief het online uploaden van songclips lang nadat hij was ontslagen en Bungie verliet in 2014. volgens EurogamerDergelijk gebruik zou in strijd zijn met de voorwaarden van een eerdere rechtszaak. Bijna gedwongen om Bungie te betalen $ 100.000 en ik heb besteld om een ​​video te maken Hij stelt dat hij niet de bevoegdheid heeft om deze muziek of materiaal aan te leveren. Bovendien moest O’Donnell iedereen die de activa downloadde vertellen deze niet te delen en alle kopieën ervan te vernietigen.

Nu, bijna twee maanden later en nadat beide partijen in het juridische geschil akkoord zijn gegaan met de tekst, is deze video geüpload naar YouTube- en Twitter-accounts.

Het lijkt misschien het einde van deze lange juridische strijd, maar het zou me niet verbazen als er in de niet al te verre toekomst een nieuwe rimpel of nieuw hoofdstuk in dit verhaal verschijnt.

READ  De Sunshine verwijderen uit Street Fighter II in de Capcom Arcade
Written By
More from Aubrey Mason
De volgende gratis downloadbare content voor Total War: Warhammer 2 is de Dark Elf Master met ‘Whip of Agony’
Voor de laatste toevoeging verwachten we Totaal: Warhammer 2Heeft Creative Assembly aangekondigd...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *