Winamp komt terug

Herinner je je Winamp nog? Sommige mensen gebruiken het nog steeds, maar voor velen is het een knaller uit het verleden. De multimediaspeler kan worden gebruikt om video’s en muziek op een computer af te spelen en werd vooral veel gebruikt in de tijd dat we nog volop aan het downloaden waren met Kazaa, Napster en andere illegale middelen. Winamp is nooit helemaal weg, maar het is op de terugweg.

Winamp

Eerst een korte geschiedenis van Winamp. Het werd gelanceerd in 1997. We waren toen nog muziek aan het downloaden (meestal illegaal). In eerste instantie was het belangrijkste doel om cd’s te branden, maar later kregen we mp3-spelers en gebruikten die om de bestanden af ​​te spelen. Met Winamp kun je WAV, AAC+ en MP3 afspelen. Wat ook bekend is over Winamp is dat je de skins kunt veranderen, waardoor het venster een ander uiterlijk krijgt.

Winamp eindigde officieel eind 2013 omdat AOL toen het softwarebedrijf Nullsoft (het bedrijf achter Winamp) overnam en besloot de stekker eruit te trekken. Als je het echter eerder hebt gedownload, kun je het nog steeds gebruiken. De reden voor de stopzetting was vooral omdat Winamp niet alleen een mediaspeler was, maar dankzij AOL ook een legale downloadwinkel. Sinds Spotify en iTunes in 2013 echt een gevestigde waarde werden, heeft Winamp het verloren van streamingdiensten met de oude downloadvoorliefde.

Van downloaden naar streamen

Winamp is echter terug, maar op een heel andere manier dan je zou denken. Er komt een aangepaste versie waarin je podcasts, audioboeken en audiomakers/makers op één kunt beluisteren. Het idee is dat makers en luisteraars meer met elkaar communiceren. De eigenaar is nu de Belgische AudioValley (die ik in 2014 van AOL heb overgenomen) en hij wil alles terug.

Het bracht uiteindelijk ook Winamp weer tot leven, zij het een beetje halfbakken. In 2018 is er een enorme update voor Winamp uitgebracht, maar daarna is het jarenlang stil geweest over innovaties en bugfixes. Er lijken echter tientallen miljoenen Winamp-gebruikers te zijn. Zal dat veranderen als de dingen echt zijn opgelost en die versterker waar AudioValley het over heeft, uitkomt?

Meer contact met de makers

Hij schrijft: “Er gebeurt iets groots. We bouwen Winamp voor de volgende generatie. Niet alleen geüpdatet, het is volledig herwerkt. De nieuwe Winamp verbindt je met je muziek, waar je ook bent. Het brengt je dichter bij de artiesten waar je van houdt. Het is home naar je favoriete podcasts en radiostations.” Je hebt “. Het wordt niet met veel woorden gezegd, maar het zou bijna een streamingplatform moeten zijn. Vooral omdat ze ook merkt dat ze wil dat makers een “eerlijker inkomen” hebben. Het is niet bekend wanneer de update komt.

Laura Jenny

Als ze niet tikt, zweeft ze ergens in de grote wereld van entertainment of op een vliegtuig naar een geweldige plek in de echte wereld. Mario…

READ  Beste gratis e-books # 50
More from Madison Garrett
Atleet positief voor Covid-19 aan de vooravond van de Spelen
Medewerkers van de luchthavenoperatie poseren voor foto’s met de Olympische ringen op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *