Halo-fitnessband en -app: Amazon’s intrede in de fitnessruimte is ambitieus, maar vreemd

Amazon is de gezondheids- en fitnesswereld betreden met Halo, een abonnementsservice en een bijbehorende fitnessband die een reeks gezondheidsstatistieken ontgrendelt, waaronder analyse van activiteit, slaap, lichaamsvet en toon van stem, om te bepalen hoe je klinkt voor anderen. De toetreding van Amazon tot de fitnessruimte is inderdaad vreemd en ambitieus. En we krijgen onze geest er gewoon omheen gewikkeld.

De band zelf lijkt veel op een schermloze Fitbit-tracker, maar met een paar verschillende elementen: het heeft temperatuurdetectie, net als Fitbit’s nieuwste smartwatch, de Fitbit Sense, en een microfoon die continu de stem van een drager scant om de emotionele toon te bepalen. Ja, het is veel om in je op te nemen. En de service is onmiddellijk beschikbaar voor vroege toegang. We hebben nog niet eens de kans gehad om het uit te proberen.

Het lidmaatschapsgedeelte begint bij $ 65 voor de eerste zes maanden ($ 100 als de deal voor vroege toegang voorbij is) en daarna $ 3,99 per maand. (Internationale prijzen zijn momenteel niet beschikbaar, maar $ 65 wordt omgezet in ongeveer £ 50 of AU $ 90.) Het abonnement op Halo omvat de basisfitnessband met één knop, geen scherm en houdt je hartslag, stappen en temperatuur bij. Het ontbreken van een scherm betekent dat u op de mobiele app moet vertrouwen om al uw gegevens te zien, maar hij doet veel meer dan alleen uw stappen tellen en uw gewicht registreren.

Een toonanalyserende Amazon-gezondheidsband waarmee je ook je lichaamsvet kunt scannen, klinkt misschien Zwarte spiegel geïncarneerd, maar het opent ook enkele ideeën in fitness die we nog nooit eerder hebben gezien.

READ  Willekeurig: het herontwerp van de Nintendo Switch UI zorgt ervoor dat het hoofdmenu en de eShop eruitzien als Apple's iOS


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Amazon’s Halo tilt fitness-tracking naar nieuw en ongemakkelijk …


7:07

Lichaamsvetanalyse met een smartphonecamera

Amazon denkt dat het concept van gewichtsverlies gebrekkig is, en dat lichaamsvet een veel betere voorspeller van gezondheid is.

De meesten van ons zijn geconditioneerd om geobsedeerd te zijn door ons gewicht. De hele dieetindustrie is erop gebouwd met programma’s, apps en apparaten die draaien om manieren om kilo’s kwijt te raken.

Maar het gewicht kan dagelijks fluctueren op basis van factoren zoals vochtigheid, medicatie, menstruatiecyclus en ziekte. Plus spieren zijn dichter dan vet, en een schaal kan het verschil tussen de twee niet zien. Je zou letterlijk je best kunnen doen om spieren op te bouwen en vet te verbranden, zonder dat de cijfers op de schaal naar beneden gaan.

In plaats van te vertrouwen op het gewicht, concentreert Halo zich op het percentage lichaamsvet, dat minder vluchtig is en veel meer tijd en werk kost om te veranderen.

De gouden standaard in de medische wereld voor analyse van lichaamssamenstelling is een DEXA-scan (dual-energy absorptiometry), die in een laboratorium tot $ 100 kan kosten. De Halo-app doet het allemaal met de camera van je smartphone. Zodra je je foto’s hebt gemaakt, verwijdert de app automatisch al het andere op de achtergrond, berekent het percentage lichaamsvet op basis van lichaamsindicatoren en maakt vervolgens een 3D-model van je lichaam, dat zowel cool als angstaanjagend is. De app vereist dat je minimaal nauwsluitende kleding draagt ​​en erop vertrouwt dat Amazon een foto van je maakt. Het hele proces duurt seconden.

READ  De batterij van 4500 mAh van de OnePlus 8T wordt in 35 minuten opgeladen met Warp Charge 65
halo-app-body-feature

De Halo-app van Amazon maakt een 3D-weergave van je lichaam om lichaamsvet te analyseren, terwijl de fitnessband slaap en activiteit in de gaten houdt.

Amazon

Als u zich ongemakkelijk voelt, is dat niet verwonderlijk: het idee van lichaamsscanning met een camera is al een ongemakkelijk voorstel. Amazon doet dit op een gezondheidsplatform, waardoor het meer voelt. De voorbeelden van body-scan-afbeeldingen die Amazon liet zien, zien er heel persoonlijk uit – niet per se iets dat ik ooit iemand anders zou willen laten zien.

Daarom belooft Amazon dat de voltooide lichaamsscans op je telefoon blijven en met niemand worden gedeeld, inclusief het bedrijf, tenzij je daarvoor kiest. Volgens Amazon “worden de afbeeldingen verwerkt in de cloud, maar tijdens het transport versleuteld en binnen enkele seconden verwerkt, waarna ze automatisch worden verwijderd uit de systemen en databases van Amazon. Alle scanafbeeldingen worden binnen 12 uur volledig verwijderd. De scanafbeeldingen zijn niet ” wordt door iedereen bij Amazon bekeken en wordt niet gebruikt voor optimalisatie van machine learning. “

Let op die toon!

Halo biedt ook een toonanalyse, die niets te maken heeft met de lichaamstoon, maar eerder de nuances van je stem analyseert om een ​​beeld te schetsen van hoe je klinkt voor anderen. Het kan je laten weten wanneer je vreemd genoeg vreemd genoeg hebt geklonken.

De fitnessband heeft twee ingebouwde microfoons om audio vast te leggen en luistert naar emotionele signalen. Het bedrijf zegt dat het niet bedoeld is om de inhoud van je gesprek te analyseren, maar alleen de toon van je bezorging. Als u zich aanmeldt voor de functie, worden er gedurende de dag periodiek voorbeelden van uw toespraak genomen. Je schakelt de microfoons in door op de zijknop te tikken en je weet wanneer de microfoon uit staat als er een rode led op de band gaat branden.

winter-halo-band-om-pols-1

Amazon

De stemscan haalt de specifieke stem van de drager uit gesprekken en levert analyse met gerelateerde emotionele toonwoorden (zoals “blij” of “bezorgd” in de Halo-app). Het idee is volgens Amazon om je te helpen betere stem- en spreekstijlen te leveren, zoals een vocale vorm van een goede houding. Het is niet bedoeld als een vorm van psychologische analyse, maar het lijkt vreselijk moeilijk om een ​​grens te trekken over een concept als dit.

Amazon heeft het idee van emotionele toonwaarneming onderzocht sinds minstens 2018, maar dit is de eerste keer dat het idee op welk apparaat dan ook wordt benaderd. En volgens Amazon is de Tone-functie voorlopig alleen beschikbaar op de Halo-band. Het zal beperkt blijven tot de microfoon van de band, maar Amazon klinkt open voor het verkennen van het idee op andere apparaten, afhankelijk van hoe de vroege toegangsreactie gaat van dragers van de eerste golf. Het is heel vreemd om een ​​fitnessbandje om te doen, en we hebben nog geen idee hoe dit is om te gebruiken.

Amazon belooft dat Tone-voice-samples worden gecodeerd en alleen worden opgeslagen op de telefoon van een drager (gedeeld vanaf de band via Bluetooth met de gecodeerde sleutel), worden verwijderd na analyse en niet worden gedeeld met de cloud of worden gebruikt om machine learning-modellen te bouwen.

Slaapanalyse met temperatuurregistratie

halo-app-sleep-functie

De slaapanalyse omvat een lichaamstemperatuur om variaties te detecteren die de slaap kunnen beïnvloeden.

Amazon

De app biedt een uitgebreide slaapanalyse met een uitsplitsing van de verschillende slaapfasen en de algehele slaapscore, net als andere fitnesstrackers. Het gaat ook verder dan de basis door uw algehele lichaamstemperatuur tijdens de slaap bij te houden en een basislijn voor elke persoon te creëren. Vervolgens wordt uw gemiddelde temperatuur elke nacht ten opzichte van uw basislijn in kaart gebracht om u te helpen variaties te identificeren die van invloed kunnen zijn op uw gezondheid en de kwaliteit van uw slaap.

De Halo-band geeft geen specifieke lichaamstemperatuur, vergelijkbaar met de manier waarop andere temperatuur-draagbare apparaten zoals de Oura-ring al werken.

Temperatuur is een trending draagbare maat geworden in het COVID-19-tijdperk: de Oura-ring heeft één en Fitbit’s nieuwste Sense-horloge heeft er ook een. Het Halo-team van Amazon doet onderzoek naar COVID-19-symptoomdetectie op zijn wearables, net als andere bedrijven die wearables voor de gezondheid gebruiken, maar er zijn nog geen specifieke onderzoeken of plannen opgesteld.

Activity tracking: een week in één oogopslag

halo-app-activiteit-functie

De activiteiten-app is gebaseerd op een wekelijks puntensysteem.

Amazon

Halo doet ook basisconditietracking op basis van de informatie van de band. Het kan automatisch wandelingen en hardloopsessies volgen, maar je moet naar de app gaan en andere trainingen handmatig taggen.

Het beloont je voor elk type beweging of activiteit, maar geeft meer punten voor intensere trainingen en trekt punten af ​​voor zittende tijd. En het houdt geen dagelijkse telling bij van uw activiteit, uw score is gebaseerd op de punten die u gedurende de hele week hebt verzameld. Het hele beeld van lichaamsbeweging, zittende tijd en actieve tijd wordt gecombineerd in één telling.

Voor de slaap- en activiteitsscores van Amazon en andere AI-tools is een Amazon Halo-abonnement vereist; anders gebruikt de band standaard meer basistrackinggegevens. Net als Fitbit en zijn Premium-service, lijkt dit een trend voort te zetten van fitnessapparaten die een abonnementsmodel verwachten als onderdeel van het pakket.

Veel labs en partners, maar geen Google- of Apple-integratie

Een Labs-sectie van Amazon Halo lijkt op wat er op Fitbit’s Premium-service staat, met veel gezondheids- en fitnessdoelen van meerdere weken om voor aan te melden, en partners in de rij van OrangeTheory tot Weight Watchers. Amazon belooft dat deze uitdagingen wetenschappelijk worden doorgelicht, maar het klinkt ook alsof deze uitdagingen in de loop van de tijd zullen worden toegevoegd.

Maar bij de lancering zal Halo in ieder geval niet aansluiten op Apple’s HealthKit of Google’s Fit App, waardoor het in het nadeel is van mensen die al diep in beide zijn geïnvesteerd voor het volgen van hun gezondheid. Amazon steunt op Weight Watchers, het John Hancock Vitality wellness-programma en een paar anderen die in staat zullen zijn om de gezondheidsgegevens van Amazon Halo te gebruiken.

De dreigende privacyvraag

Er is veel proces in termen van functies, en hoewel sommige interessant en innovatief lijken, is privacy de grootste belemmering voor toegang. Het delen van gezondheidsgegevens (laat staan ​​onflatteuze seminudes) vereist vertrouwen op een hoger niveau, en je bent misschien niet bereid om Amazon dat vertrouwen te geven. Het bedrijf heeft niet bepaald de meest ongerepte staat van dienst als het gaat om het privé houden van gebruikersgegevens. Alexa-enabled apparaten hebben in de hot seat gezeten het opslaan van privégesprekken “voor machine learning-doeleinden.” En Amazon’s Ring-deurbel heeft een reeks privacyproblemen gehad.

Halo geeft je privacy door je toe te staan ​​om je af te melden voor het delen van gegevens met apps van Amazon en derden en om de microfoon op de band uit te schakelen, maar het wordt nog steeds een zware strijd. Tenzij de kenmerken ervan wereldschokkend blijken te zijn en het privacyrisico waard zijn, dat valt nog te bezien.

Amazon is laat bij aankomst

Het gebrek aan verbinding met Apple of Google is veelzeggend. Amazon speelt een rol op het gebied van gezondheids- en fitnessgegevens, en met Google, Fitbit en Apple er al diep in, is het een grote vraag hoe Amazon golven gaat maken. Of, waar Amazon Halo hierna naartoe gaat. Het is net zo goed een platform als een wearable, en het klinkt alsof Halo’s early-access-experiment misschien wel het topje van de ijsberg is.

Written By
More from Aubrey Mason

De datum van de release van de nieuwe luchtschipkaart is onder ons bekendgemaakt

Tussen ons​ Ontwikkelaar InnerSloth heeft donderdag aangekondigd dat de nieuwe map, The...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *